18 Kasım 2014 08:59

Bahçeli: Bugünün PKK'sı 38'in Dersim isyancısı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Bugünün PKK'sı neyse, 1937-1938'de Dersim'de isyan edenler aynısıdır. Bugünün teröristbaşı Öcalan'ı neyse, Dersim ihanetinin baş aktörü terörist Rıza da kopyasıdır" dedi.

Bahçeli, "Devlete ve millete başkaldıran, kafa tutanların geçmişteki akıbetleri bellidir. Bugün AKP'nin pazarlık yaptığı eşkıyayla Türk milleti asırlarca mücadele etmiştir" diye konuştu.

Erdoğan’ın, “Amerika’yı Müslümanlar keşfetti” ve “Küba’ya cami yakışır” açıklamalarını hatırlatan Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Biz ‘Türkiye yanıyor” diyoruz, Erdoğan ‘Küba’ya cami’ diyor. Biz ‘işsizlik, açlık var’ diyoruz, Erdoğan ‘başörtülü kardeşime saldırdılar’ diyor. Biz ‘kaçak saray israftır’ diyoruz, Erdoğan ‘o az, durun cami de yaptıracağız’ diyor. Biz ‘arpa ne zaman para yapacak’ diyoruz, o ‘imam hatip okulları bir fikrin isyanıdır’ diyor. Biz ‘rüşvet var, hukuk adalet yerle bir’ diyoruz, Erdoğan ‘inanıyorsanız kazanacaksınız’ diyor.”

“Güneşi balçıkla sıvamak henüz mümkün olmamıştır” diyen Bahçeli, “Belki inkarlarla gerçekler saptırılabilir ama tarihte bunun sonsuz ve sınırsız olmadığı sayısız defa görülmüştür” dedi. Konuşmasına, Erdoğan’ın Küba’ya cami sözleri üzerinden devam eden Bahçeli, “Saraya kurulan, hazineye çöreklenen zihniyet” dedikten sonra, “Marifet fethin kimin tarafından yapıldığını konuşmak değil, fethedilenin kime köle gibi davrandığıdır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Japonya'da erken seçim kararı

SONRAKİ HABER

Kadınların bedeni, erkeklerin politikası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa