17 Kasım 2014 13:10

Yol-İş’te tartışmalı kongre

Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube Kongresi Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde yaklaşık 2 ay süren delege seçimlerinin ardından yapıldı. Karayolları Sosyal Tesisleri’nde dün yapılan kongrede mevcut şube başkanı yeniden seçilirken, muhalif adaylar delege seçimleri sürecinde baskı yapıldığını belirterek mahkemeye gitti.

Paylaş

Yol-İş Kayseri  1 No’lu Şube Kongresi Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde yaklaşık 2 ay süren delege seçimlerinin ardından yapıldı. Karayolları Sosyal  Tesisleri’nde dün yapılan kongrede mevcut şube başkanı yeniden seçilirken, muhalif adaylar delege seçimleri sürecinde baskı yapıldığını belirterek mahkemeye gitti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Adem Özokutan, 23 yıldır şube başkanı olduğunu ve bundan sonra da şube başkanı olacağını söyledi. Özokutan, sendikada yıllardır sürdürdüğü görevin işçiler içinde bir avantaj olduğunu ileri sürdü.

Daha sonra delege konuşmalarına geçildi. Pınarbaşı işyerinde çalışan Atila Özmel, delege seçimlerinde yapılan baskıları gündeme getirdi. Seçimleri 11 oy farklı 6-0 kazandıklarını dile getiren Özmel, şube başkanının ise asılsız gerekçelerle seçime itiraz ettiğini söyledi. İtirazın iş mahkemesine yapılması gerekirken, Yol-İş Genel Merkezinin yetkisi olmadığı halde seçimleri iptal ettiğini ifade eden Özmel, bu hukuksuz durumu yargıya taşıdıkları bilgisini verdi. Taşeron işçilerin ilk kez seçime katıldığını ifade eden Özmel, bu işçilerin sendika ve işveren tarafından baskı altına alındığını bildirdi.

ANAHTARI DEĞİŞTİRDİLER

Şube sekreteriyken, şube başkanlığına aday olan İsmail Zerdeli ise Yol-İş genel merkezinin kendisi hakkında sürekli bir karalama kampanyası yaptığını söyledi. Sendika binasının anahtarının değiştirildiğini ve 2 aydır binaya alınmadığını ifade eden Zerdeli, şube başkanı seçilmesi halinde işçilerin yönetiminde söz hakkı sahibi olacağını ve sendikada demokratik bir işleyiş sağlayacağını söyledi.

Divan ise yapılan bu konuşmaların sendikaya zarar verdiğini ileri sürdü ve yanıt verilmesi için sözü Şube Başkanı Özokutan’a verdi. Kendisini eleştirenleri asılsız konuşmalar yapmakla suçlayan Özokutan, delegeler tarafından yuhalandı. Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar da eleştirilerde bulunan delegelere yanıt verdi. Sendika merkezinin hiçbir konuda işçilere karışmadığını ileri süren Ağar, taşeron işçilerin kadroya alınmasının ise yakın olduğunu söyledi.

Özokutan ve Zerdeli’nin başkan adayı olduğu iki listenin yarıştığı genel kurul sonunda seçimleri Özokutan’ın listesi kazandı. (Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bolu'da öğrencilere saldırı: 44 gözaltı

SONRAKİ HABER

Kamu Güvenliği Bakanlığı'na Hakan Fidan iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...