17 Kasım 2014 11:18

Özelleştirmeye karşı yürüyorlar

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, bugün Türkiye genelinde, demiryolu ulaştırmasının özelleştirilmesine karşı Ankara yürüyüşüne başladı.

Paylaş

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, bugün Türkiye genelinde, demiryolu ulaştırmasının özelleştirilmesine karşı Ankara yürüyüşüne başladı.

Balıkesir, İstanbul (Halkalı), Van, Antep ve Zonguldak garlarından yürüyüş başlatan emekçiler, 24 Kasım’da TCDD Genel Merkezi önünde özelleştirmenin önünü açan yasayı protesto edecek.

'YÜZLERCE PERSONELİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ'

BTS Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Sendikamızın örgütlü bulunduğu demiryollarında AKP Hükümeti ve TCDD yönetimi tarafından uygulanan politikalar sonucu sendikamız üyeleri başta olmak üzere demiryolu çalışanları ve hizmet alanları olumsuz yönde etkileyen bir çok uygulama hayata geçirilmektedir. TCDD yöneticileri ile yaptığımız görüşme ve toplantılarda personelin geleceğine dair kaygılarımız karşısında ‘optimizasyon’ adı altında yüzlerce personelin görev yeri kendi istekleri dışında değiştirilirken, kimi işyerleri birleştirilmiş ve kimileri ise kapatılmıştır” denildi.

‘KAMU HİZMETİ OLMALI’

Gazetemize konuşan BTS İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mithat Ercan, İstanbul-Ankara arası başlatılan yüksek hızlı tren seferlerini hatırlatarak, “Karşılıklı sadece 6 tren işletiliyor. Anadolu’ya giden trenlerin hiçbiri çalışmıyor” dedi. Ercan, “Gebze-Halkalı arası 76 km Marmaray’ı açtık diyorlar. Ancak Marmaray Kazlıçeşme-Ayrılıkçeşme arası 13 km faaliyet gösteriyor. Demiryolu hizmetleri ticarileştiriliyor, seçim malzemesi olarak kullanılıyor oysa  kamu hizmeti olmalıdır” diye konuştu. Çıkarılan yasa ile işçilerin sürgün edilmeye çalışıldığını söyleyen Ercan, “Örneğin Haydarpaşa’dan Malatya’ya, Malatya’da İskenderun’a sürülen işçiler var. İnsanları emekliliğe zorluyorlar. Boşalan yerleri hemen özelleştirip taşerona devretmek istiyorlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sözde kabadayılardan korkmuyoruz

SONRAKİ HABER

Yine alınmayan tedbirler... Yine iş cinayeti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...