17 Kasım 2014 10:57

'Görüşmeler devam edecek'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmelerinden sonra açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, “Görüşmelerimiz devam edecek” dedi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmenin ardından HDP İmralı Heyeti basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, her şart altında diyalog ve müzakerenin sürmesi gibi konuları ele aldıklarını söyledi. "Görüşmelerimiz devam edecek" diyen Baluken, İmralı'ya gidişe ilişkin de "Bu konuda şimdilik bir şey demiyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Baluken, kamuoyunda tartışılan kimi konularında müzakere başlıklarından olduğunu belirterek, "Sürecin ilerlemesi süreçle ilgili nitelikli müzakere konularıdır. Hem heyetimizin hem de hükümet kanadının yaptığı hazırlıklar var bunları detaylı değerlendirmek için bir araya geleceğiz" diye konuştu.

İzleme heyetine hükümetin kapıyı kapadığına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Baluken, "İzleme heyeti ile ilgili görüş alış verişimiz oldu. Biz izleme heyetinin 3. göz olarak bu süreçte bir an önce olmasını olumlu görüyoruz. Bu işi maniple edecek, kalıcı barışı hedefleyecek, insanlarımız akademisyenlerimiz kanaat önderlerimiz var. Bunları istişare ediyoruz aramızda görüş ayrılığı yok" diye konuştu.

Hükümete yakın kesimlerin son günlerde sıkça dile getirdiği "PKK silah bırakacak" sözlerinin hatırlatılması üzerinde de Baluken, Silahsızlanmanın görüşme konularından biri olduğunu belirterek, "Süreçle ilgili görüşülen konu başlıklarından biridir. Sadece bu başlık üzerinden değerlendirmek doğru değil. Hepimizin çabası müzakere sürecinin hızlandırılmasıdır. Müzakare sürecinde hızlanmış bir şekilde devam ederse bu konu konuşulur" diye konuştu.

Baluken İmralı'ya gidiş konusunda da "Şu anda bir şey ifade etmiyoruz. Önümüzdeki süreçte daha somut bazı kararlaşmalar olursa paylaşırız" şeklinde cevaplandırdı. Baluken ısrarlı sorular üzerine de, "Yapmış olduğumuz görüşmede, tıkanan diyalog kanallarını açma, sorunlarını gidermeye yönelik görüşmeler yaptık. Sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Bu günkü toplantının ana teması görüşme kanallarını açmak ve sürece hız kazandırmak oldu" diye konuştu.

AKDOĞAN: GÖRÜŞME OLUMLU

HDP heyeti ile görüşen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, görüşme soransı yaptığı ilk açıklamada, "Görüşme olumlu, yaşananlardan ders çıkarmak lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP heyeti ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Akdoğan, yaklaşık bir saat süren toplantıya ilişkin şunları belirtti: "Diyalog zeminini kaybetmemek lazım. Köprüleri atmadan kanalları açık tutmalıyız" diyen Akdoğan, "Eylemsizlik gerçek olmalı, tüm boyutları ile inşa edilmeli, önceliğimiz bu. Süreç bunun üzerine inşa edilecek, teknik boyutları sonra değerlendireceğiz." (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ermenek’te 2 işçinin daha cesedi çıkarıldı!

SONRAKİ HABER

Sözde kabadayılardan korkmuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...