16 Kasım 2014 13:24

‘Barış süreci toplumsallaşmalı’

MAZLUMDER'in de aralarında bulunduğu ve İslami kesimlerin ağırlıkla katıldığı Çözüm Süreci ve Barışın İmkanları Çalıştayı sona erdi.

Paylaş

MAZLUMDER'in de aralarında bulunduğu ve İslami kesimlerin ağırlıkla katıldığı Çözüm Süreci ve Barışın İmkanları Çalıştayı sona erdi. Çalıştaydan sonra yapılan basın açıklamasında çözüm sürecinin kırılganlığının görüldüğü, kırılganlığı ortadan kadılmak için de barış sürecinin toplumsallaşması yönünde çalışmalar yürütülmesi gerektiği belirtildi. Sivil oluşumların hükümet ve PKK’ye barış sürecinin sürdürülmesi için baskı unsuru olacağı da ifade edildi.

Metropol Hotel'de yapılan çalıştay sonrasında henüz sonuç bildirgesi oluşturulamadığı ve yeni çalıştaylar da yapılarak farklı kesimlerin de katılımıyla ortak bir bildirgenin hazırlanacağı duyuruldu. Çalıştayda konuşulanların paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Araştırmacı-Yazar Hidayet Şefkatli Tuksal, sivil Müslümanlar olarak barış sürecinin takipçisi olacaklarını, sürecin kırılgan bir şekilde de olsa ilerlediğini, ancak bu kırılganlığı ortadan kaldırmak için barışın sivil oluşumlar aracılığıyla toplumsallaşması gerektiğini ifade etti.

TOPLUM BARIŞ SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ

Sivil oluşumların barış sürecinin tarafları olan hükümet ve PKK’ye baskı unsuru olacağını belirten Tuksal, “Kırılganlığı ortandan kaldırmak için barış sürecini toplumsallaştırılmasına çalışıyoruz” dedi. Çalıştayda Kobanê eylemleriyle kırılgan olarak görülmeye başlayan barış süreci için ABD gibi uluslararası gözlemciler yerine, yerel gözlemcilerin aktif olmasını konuştuklarını kaydeden Tuksal, “Özellikle sivil toplum kuruluşlarındaki kadınların bu süreçte gözlemci olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunduk” diye ekledi. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gaz sıkışmasına bağlı patlama okulun duvarlarını yıktı

SONRAKİ HABER

'Türkiye, karanlık tarihiyle yüzleşmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa