16 Kasım 2014 11:21

Bakanlık önünde atama protestosu

Ataması yapılmayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak bir kez daha mağduriyetlerini dile getirdi.

Paylaş

Ataması yapılmayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak bir kez daha mağduriyetlerini dile getirdi. İzmir, İstanbul, Kayseri, Afyon, Mardin, Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya, Batman, Bursa, Hatay başta olmak üzere pek çok ilden Ankara'ya gelen öğretmenler, bugün Miili Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Eğitimciler öğretmen açığı  bulunmasına rağmen Bakanlığın ücretli öğretmenlik sistemiyle atamaların önününü kapadığını söyledi.

Şubat'ta yapılacak olan atamada en az 40 bin öğretmen atanmasını talep eden öğretmenler ıslık, düdük ve alkışlarla Bakanlığı protesto etti.

Açıklamada konuşan İngilizce Öğretmeni Senem Kaya, mezun durumda 300 bini aşkın öğretmen olduğunu ve her geçen yıl da bu sayıya daha fazla mezunun eklenmekte olduğunu ifade etti. Kaya,"Üniversitelerin eğitim fakültelerine alınan öğrenci sayısına sınırlama getirme ya da söz konusu fakülteleri belli bir süreliğine öğrenci alımına kapatma ve binlerce kişiye formasyon verilmemesi noktasında yeni bir planlama yapılmaktadır" dedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu Ercan Koyuncu, "7 yıldır atanamıyorum. Bizleri atamak yerine sınıf öğretmenliği mezunlarına branş öğretmenliği yaptırılıyor. Bütçe görüşmelerinde de eğitime gereken payın verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan açıklamanın ardından  Güvenpark'a yürüyen öğretmenler "Ankara uyuma öğretmenine sahip çık", "Okuduk, okuduk, okutamadık", "ücretli köle olmayacağız" sloganları attı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaralı oklu kirpi tedavi ediliyor

SONRAKİ HABER

PSAKD'den eğitimde gericileştirmeye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...