13 Temmuz 2011 09:31

Kıbrıslılar patlamayı protesto etti

Kıbrıs’ta Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde 12 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından dün akşam, Başkanlık Sarayı önünde protesto eylemi yapıldı.Protesto eyleminde, saray önüne, üzerinde patlamada hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı bir

Kıbrıslılar patlamayı protesto etti
Paylaş

Protesto eyleminde, saray önüne, üzerinde patlamada hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı bir pano konulduğu ve eylemcilerin, panonun önüne ellerindeki mumları bıraktıkları kaydedildi.

Birçoğu siyah giyinmiş yüzlerce kişinin, Başkanlık Sarayı önündeki yolu kapattıkları ve ellerinde, üzerinde “Devlet cinayet işliyor, istifa edin” yazılı siyah panolarla, “Bir istifa yeterli değil, birer birer hapse gidin” ve “Hristofyas, hem sen, hem de bakanların istifa etsin” şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi.

Gösteri sonrası yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi Başkanlık Sarayına yürüdü. Hristofyas’ın istifasını isteyen eylemciler bir kapıyı kırarak içeri girmek istedi. Polis göz yaşartıcı gaz kullanarak kalabalığı dağıttı. Polisle göstericiler arasında taşlı sopalı çatışma çıktı. Pazartesi günü Evangelos Florakis donanma üssünde meydana gelen patlamanın yarattığı tahribatın 1 milyar avronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Karakolda bir ölüm daha

SONRAKİ HABER

Karzai’nin cenazesinde gerginlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa