13 Temmuz 2011 09:19

Mübarek, El-Ezher şeyhini tehdit etmiş

EL Ezher Üniversitesi Şeyhi Ahmed El Tayyib, Mısır Eski Devlet Başkanı Diktatör Hüsnü Mübarek’le ilgili şok açıklamalarda bulundu. Hüsnü Mübarek’in, siyonist rejimi razı etmek ve Sünnilerle Şiiler arasındaki çatışmaları arttırmak için Mısır ulemasını Şiilerin tekfiri yönünde fetva vermeler

Mübarek, El-Ezher şeyhini tehdit etmiş
Paylaş

EL Ezher Üniversitesi Şeyhi Ahmed El Tayyib, Mısır Eski Devlet Başkanı Diktatör Hüsnü Mübarek’le ilgili şok açıklamalarda bulundu. Hüsnü Mübarek’in, siyonist rejimi razı etmek ve Sünnilerle Şiiler arasındaki çatışmaları arttırmak için Mısır ulemasını Şiilerin tekfiri yönünde fetva vermeleri konusunda teşvik ettiğini belirtti. “Hüsnü Mübarek defalarca benden Şiilerin ve Lübnan Hizbullah’ının aleyhine fetvalar vermem için istekte bulundu ancak onun bunca baskı ve ısrarlarına rağmen bu isteğini yerine getirmedim.” dedi.

İslam dünyasının Lübnan İslami Direniş Lideri Seyyid Hasan Nasrallah’a yiğit diyen şeyh onunla gurur duyduğunu, Nasrallah’ın olağanüstü gayretleri ile Lübnan’da siyonist rejime asla unutamayacağı bir ders verilmiştir” dedi. Ahmet et Tayyip, yakınlarının ve Mübarek devlet yetkililerinin Şiileri tekfir etmek için kendisine baskılar yaptıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “Ben Mısır müftüsüyken bu baskılar çok yoğun bir biçimde bana yapılıyordu. El Ezher şeyhi olduktan sonra üzerimdeki baskılar azaldı.” dedi. Benim Şiilerin itikat inançlarında şüphe oluşturmam ve onları tekfir etmem için baskılar o kadar artmıştı ki gayri müstakim olarak beni tehdit ediyorlardı. Ama ben bu baskıların siyasi hedefler güttüğünü anladığımdan bu isteklerine karşı geldim. Şiiler ve Sünniler arasında ihtilaf yoktur. Fark sadece bu mezhep taraftarları arasında imamet konusundadır.” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Irak ve Suriye’de patlamalar

SONRAKİ HABER

NATO Ramazanda da vuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...