16 Kasım 2014 00:55

Gezi’de vuruldu, hastanede direniyor

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğiyle kafasından vurulan 24 yaşındaki Fabrika İşçisi Okan Göçer’in yaşam alanı artık hastane. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üçüncü ameliyatını olan Göçer, yaşamak için direniyor.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğiyle kafasından vurulan 24 yaşındaki Fabrika İşçisi Okan Göçer’in yaşam alanı artık hastane. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üçüncü ameliyatını olan Göçer, yaşamak için direniyor.

Gezi direnişine katılmak için 1 Haziran’da İstiklal Caddesi’ne giden Okan Göçer’in başına polisin attığı gaz fişeği isabet etti. 22 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Göçer, hayata tutunmayı başardı.

Kafatasındaki kemikleri eridiği için yerine yapay kemik konulan, yapay kemiklerin beyninde sıvı biriktirmesi üzerine Göçer, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3. kez ameliyat oldu. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatta beynine şant takılan Göçer, hastanenin beyin cerrahi bölümüne alındı. Göçer’in sağlık durumu şu an iyi ancak beyninde oluşan sıvılar, algılamasını ve reflekslerini zayıflatmış durumda. Göçer’in doktorları ise beynindeki sıvının yaşamı boyunca kalıcı olarak sorun olacağını ancak takılan şantın, sıvının boşaltılmasını sağlayacağını söylüyor.

ENGELLİ RAPORU VERİLDİ AMA...

Askerden geldikten sonra bir fabrikada işçi olarak çalışan Göçer’in, vurulduktan sonra iş yerinden çıkışı verildi. Kafatasının bir bölümü çöken ve kulağı duymayan Göçer’e hastane heyeti tarafından da yüzde 84 engelli raporu verildi. Engelli raporunun sağlık ihtiyaçlarını karşılamadığını söyleyen Göçer, “Sadece otobüslere ücretiz binebilirim. Hastanede de engelli olup olmamana bakmıyorlar, sigortaya bakıyorlar. Sağlık durumum bir işe girip çalışmama el vermiyor” dedi. Göçer Gezi direnişine katılma nedeninden birinin de bul olduğunu söylüyor: “Türkiye’de sağlık ve eğitim sistemi başta olmak üzere nereye dönüp baksan eşitsizlik, adaletsizlik görüyorsun. Ben de bunun için Gezi Parkı’ndaydım. Hastaneden çıkınca yaşadığım yere döndüğümde mücadeleye devam edeceğim. İnsanların hak ve hukukunu savunmak için elimden geleni yapmak istiyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Kol kırılır, valilikte kalır

SONRAKİ HABER

Yırcalı kadınların mücadele için nedenleri var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...