15 Kasım 2014 16:58

'Birileri celladına aşık oldu'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AKP'nin Kızılcahamam ilçe kongresine katıldı. Akdoğan, "Kürtleri terör örgütüne ezdirmeyiz" derken Dersim Katliamı'na ilişkin de "Birileri celladına aşık oldu" ifadesini kullandı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AKP'nin Kızılcahamam ilçe kongresine katıldı.

Konuşmasında paralel devlet vurgusu yapan Akdoğan, "Bu bir zihniyettir, bir yöntemdir. Milletin iradesine, demokrasiye, hukuk sistemine meydan okuyan, devlet gücünü kullanarak milletin iradesini çiğnemeye çalışan birtakım şebekelerin adıdır bu. Geçmişte derin devlet yapılanmaları oldu, çeteler oldu. Ergenekonvari birtakım yapılanmalar oldu, darbeci zihniyet oldu. Ama o bir versiyonuydu. İkinci versiyonu hangisi? İşte son dönemde ortaya çıkan yine devletin gücünü ortaya koyarak, seçilmiş iktidarları devirmeye çalışan ülkeyi millet değil, ben yönetirim şeklinde çaba gösteren odaklar. Bu da paralel devlet yapılanmasıdır. Üçüncüsü de KCK türü terör örgütünün uzantısı olan, devlete alternatif otorite tesis etmeye çalışan yapılanmalar. Bunların her biri ister din kisvesi altında olsun, ister ideolojik olsun, ister etnik olsun, hangi anlayış olursa olsun, milletin iradesine tasallut eden bütün vesayetçi odaklarla, bütün darbeci odaklarla aynı şekilde mücadele edeceğiz ve kesinlikle bunlara müsamaha göstermeyeceğiz. Bugüne kadar göstermedik, eyvallah etmedik, bundan sonra da eyvallah etmeyeceğiz. Milletin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

'KÜRTLERİ TERÖR ÖRGÜTÜNE EZDİRMEYİZ'

Bölge'de siyaset yapanların çok kolay bir iş yapmadıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Çocukları kaçırılıyor. Kardeşleri vuruluyor. Parti binaları yakılıyor. Ortada ceberut bir örgüt var. Bir terör örgütü var. Dibinde ot bitirmiyor. Farklı olan her anlayışa karşı. Her partiye, her STK'ya, her işadamına, destek vermeyen her esnafa zulmeden bir örgüt. Bu yüzden işte ne dedik, gelinen noktada kamu düzeninden ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Tek bir kardeşimizi kimseye ezdirmeyiz. Kürtleri de ezdirmeyiz, bölgede yaşayan hiç kimseyi de terör örgütlerine, bu şer odaklarına ezdirmeyiz ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" diye konuştu.

DERSİM AÇIKLAMASI

Dersim Katliamı hakkında değerlendirmede bulunan Akdoğan, şunları kaydetti: "Hemen rahatsız oldular. Dersim'i hangi zihniyet yaptı? Bizim zihniyetimiz mi yaptı? Bizden birileri mi vardı? Hangi zihniyet yaptı? Başkaları yaptı. Bugün kuyruğuna takıldıkları yaptı ama biz özür diledik. Şimdi rahatsız oldular, Bunu karıştırmayalım diyorlar. Niye karıştırmıyorsunuz? İsyan eden varsa hukuk içinde gereken yapılır elbette ama çoluk çocuk insanları katletmek. Bunun ortası yoktur, ya zalimden yana yer alırsın ya mazlumdan yana. Burada hakikati savunmak da bizim görevimizdir. Biz bunu yaparken birileri celladına aşık oldu. Stockholm sendromu diyorlar ya, kim zulmediyorsa onun peşine takılmak. Bunu da çok iyi görmemiz lazım. Bundan rahatsızlık duyuyorlar. İçlerinden bir tanesi özür diledi, adamı bir katranlı tüye bulamadıkları kaldı. Yerden yere vuruyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bu kadar mı demokratsınız, niye tahammül edemiyorsunuz?"

CHP'nin Dersim raporundan bahseden Yalçın Akdoğan, "Açıp baksınlar kendi raporlarına. O zaman nasılmış Tunceli? Bir yerden bir yere gıda sevk edilemiyordu, okulların çoğu kapalıydı, nasıl zulümler yaşanıyordu. Bugün nasıl bir Tunceli var? Kamu yatırımlarıyla devlet nasıl sahip çıktı, nasıl kucak açtı? Onların döneminde ne yapıldı, bizim dönemimizde ne yapıldı? Bu farkın çok iyi görülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bu paketin de işçiye hayrı yok!

SONRAKİ HABER

'ÇED raporunun onaylanması Gediz Havzası'nın ölüm fermanıdır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...