15 Kasım 2014 15:14

Ankara'da polis, hasta tutuklular eylemine saldırdı

Her hafta Güvenpark'ta hasta tutukluların serbest bırakılması için eylem yapan gruba, polis coplarla saldırdı. Onlarca kişi polis tarafından darp edilirken, Eylül Deniz Yaşar gözaltına alındı.

Paylaş

"Çözüm süreci"nin temel taleplerinden biri olan hasta tutukluların serbest bırakılması için her Cumartesi günü Güvenpark'ta oturma eylemi yapan Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyelerine polis saldırdı.

Güvenpark'ta hiçbir basın açıklamasına izin verilmeyeceği yönündeki Valilik kararını gerekçe gösteren polis, hasta tutuklular için toplanan gruba coplarla saldırdı ve çok sayıda kişiyi darp etti. Eylül Deniz Yaşar isimli eylemci de polisler tarafından dövülerek gözaltına alındı ve Çankaya Güvenlik Şube'ye götürüldü. Polis basın mensuplarını da engellemeye çalıştı.

Polis müdahalesine tepki gösteren inisiyatif üyeleri, YKM önünde, "Hasta tutsaklar derhal serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak sloganlarla oturma eylemine başladı. İnisiyatif üyeleri gözaltına alınan Yaşar bırakılana kadar oturma eylemine devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan, Ankara'da bulanan emek ve demokrasi güçleri inisiyatif üyelerine destek olmak için YKM önüne gelmeye başladığı öğrenildi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hizan’da göz göre göre iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Traktör devrildi, baba ve oğul öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...