15 Kasım 2014 12:30

‘Türk-İş yüzünü sınıfa dönmeli

Belediye-İş Sendikasının 10. Olağan Genel Kurulunda işçilerden hem AKP hükümetine hem de Genel Kurul’a katılmayan Türk-İş yönetimine büyük öfke vardı. DSİ Konferans Salonunda dün başlayan Genel Kurula işçilerin ve delegelerin ilgisi yoğundu.

Paylaş

Belediye-İş Sendikasının 10. Olağan Genel Kurulunda işçilerden hem AKP hükümetine hem de Genel Kurul’a katılmayan Türk-İş yönetimine büyük öfke vardı. DSİ Konferans Salonunda dün başlayan Genel Kurula işçilerin ve delegelerin ilgisi yoğundu. Genel Kurul boyunca “Suskun Türk-İş istemiyoruz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atan işçiler, Türk-İş’i ve hükümeti eleştirdi.

‘TEK GÖREVİMİZ TİS YAPMAK DEĞİL’

Açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendikaların görevinin sadece toplusözleşme yapmak olmadığını belirterek, ülkenin demokrasi sorunları, çalışma yaşamına ilişkin sorunlarının da işçi sınıfını ilgilendirdiğini söyledi. 1.5 katrilyona mal olan Aksaray’ın bu ülkenin itibarı olarak lanse edilmesinde tepki gösteren Yurdakul, “16 tane kardeşimiz hâlâ toprak altında bulunamadı, onlar bu ülkenin itibarı değil mi, saray yaptıracağınıza hastane yaptırın” dedi.  Yurdakul, çözüm sürecinden ne istendiğini emekçilerin bilmesinin hakkı olduğunu söyleyerek, “Bu ülkenin işçileri barıştan, kardeşlikten yana. Çözümsüzlükten birileri rant mı sağlıyor? Kimse, emeğimizin, çocuklarımızın canı üzerinden rant elde etmeye çalışmasın” dedi. Yurdakul, Türk-İş’in bugün üç maymunu oynadığını söyleyerek Genel Kurul’a gelmemelerini de eleştirdi.

Divan başkanlığına seçilen Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel de güçlü bir sınıf hareketinin güçlü bir barışın da teminatı olduğunu, emeğin gücünün dünyanın en güçlü ordularından daha güçlü olduğunu söyledi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan 2015 bütçesinin sömürü, talan, savaş, yolsuzluk bütçesi olduğunu belirterek, işçi sınıfının ortak talepleri etrafında birleşerek birliğini sağlaması gerektiğini söyledi. Gürkan, emek mücadelesini demokrasi mücadelesinden ayrı düşünülemeyeceğini işçilerin hak ve özgürlüklere sahip çıkmadığında yarın ekmeğinin de elinden alınacağını söyledi.

BİRLİK ÇAĞRISI

HDP Milletvekili Levent Tüzel de her gün yeni iş cinayetleri yaşandığını söyleyerek, birleşmiş, güçlü işçi sınıfı direnişlerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Tüzel, ülkenin sorunlarını çözecek olan gücün birleşmiş bir işçi sınıfı olduğunu vurguladı. İşçilerin kölelik koşullarında yaşamaya terk edildiğini söyleyen Tüzel, birçok iş kolunda iktidarın vahşi ve ilkel bir saldırganlıkla grev yasağı getirdiğini belirtti. Tüzel, Mecliste görüşülen bütçenin de halkın değil savaşın ve yoksulluğun bütçesi olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danone işçileri çadır kuracak

SONRAKİ HABER

IŞİD'in Beyci petrol rafinerisi kuşatması kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...