15 Kasım 2014 12:11

Bakan işveren gibi yanıt verdi

Sağlık Bakanı, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in Alanya Devlet Hastanesinde işten atılan işçilerle ilgili verdiği soru önergesine “Bu soruları işveren yanıtlamış” dedirten yanıtlar verdi.

Paylaş

Sağlık Bakanı, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in Alanya Devlet Hastanesinde işten atılan işçilerle ilgili verdiği soru önergesine “Bu soruları işveren yanıtlamış” dedirten yanıtlar verdi.

Haftada 56 saat çalıştırıldıklarını, iş güvenliği önlemleri alınmadığını, temizlik işçileri olmalarına rağmen tıbbi işlerde çalıştırıldıklarını söyleyen işçiler Dev Sağlık-İş’e üye olmuş, bunun üzerine 3 işçi işten atılmıştı. İşçiler bunun üzerine sendikalı olarak işe geri dönebilmek için hastane önünde direniş çadırı kurmuşlardı. Randevu alarak hastane müdürüyle görüşmek isteyen sendika genel sekreteri ve 3 işçi başhekim tarafından “Ben sendika falan tanımam” diyerek kovulmak istenmiş ve görüşmede ısrar edilince polis tarafından gözaltına alınmışlardı.

Sağlık Bakanı işçilerin açıklamalarından oluşan sorulara “İşçilerin sendikaya üye oldukları için atılmaları söz konusu değildir”, “İşçi asıl işine dönmemiştir”, “Şartname ve sözleşme ile belirlenen görevleri yerine getirmediler”, “Hastane yöneticisinin üzerine yürümesi üzerine polis olaya müdahil olmuş”, “İşçilerin 56 saat çalışması söz konusu değildir, haftalık 45 saat çalışmaktadırlar”, “Temizlik hizmeti kapsamında alınan işçilerin hasta bakımına ilişkin tıbbi hizmetler kapsamında çalıştırılması söz konusu değildir” yanıtlarını verdi.

Bakan, Tüzel’in atılan işçilerin iadesi konusunda bir şey yapıp yapmayacağı sorusuna ise “Hizmet alımları ile ilgili iş mevzuatından kaynaklanan tüm yükümlülükler yüklenicilerin sorumluluğunda olup, kurumlarımızın bu hususta bir zorunluluğu bulunmamaktadır” yanıtını verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD ile Türkiye 2 bin militanı eğitip donatacak

SONRAKİ HABER

Ede Çelik işçileri çözüm bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...