15 Kasım 2014 04:09

Çorum'da köy yangını; yaklaşık 30 ev kül oldu

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 120 haneli köyde yaklaşık 30 ev kül oldu.

Paylaş

Yangın dün akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Bilinmeyen bir nedenle bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek etrafında bulunan diğer evlere de sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yapan köylüler, jandarma ve itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine Çorum başta olmak üzere Ankara, Çankırı, Amasya, Kastamonu ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arasözler olay yerine sevk edildi.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında onlarca büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Bazı köylüler, alevler arasında kalan eşyalarını ve ahırdaki hayvanlarını kurtarmaya çalıştı.

Rüzgarın şiddetli olması yangını söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken, bazı köylüler evlerinin yanmasını gözyaşları içinde izledi.

Olayı duyan Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İl Afet Acil Durum Müdürü Elvan Kaya da köye gelerek incelemelerde bulundu.

Yangın sabaha karşı kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. 

GÖZYAŞINA BOĞULDULAR

Gece alevler yüzünden evlerine yaklaşamayan köylüler sabah olduğunda yanan evlerinin yanına gelerek gözyaşlarına boğuldu. Yangından geriye gözyaşı ve kül yığınları kaldı. Yangında her şeylerini kaybeden Sadık Ceylan ve Mustafa Ceylan isimli baba-oğul, tahıl ambarlarında bulunan kısmen zarar gören buğdaylarını çuvalla topladı.

Diğer yandan kısa bir süre önce hacdan dönen Döne Can ise,ağıtlar yakarak, "60 yıllık baba ocağımız yandı küldü. Allahım bu ne acı diyerek" gözyaşı döktü.

ÇADIR KURULACAK

Köyde incelemelerde bulunan Çorum Vali Yardımcısı Hamdi Bolat ise yangının imam lojmanından başladığını ifade etti. Aralarında köy konağının da bulunduğu 30 evin tamamen yandığını belirten Bolat, tek tesellilerinin can kaybı ve yaralananın bulunmaması olduğunu kaydetti.

Kızılay'ın bölgeye çadır sevk ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, "Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir. Yangının kaynağıyla ilgili tam rapor çıkmadığı için net bir şey söyleyemeyiz. Teknik bir konu. Görünüşte hayvan telefi yok ama bazı arkadaşlarımız enkaz altında olabileceğini tahmin ediyor.'' dedi.

DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI

Aynı köyde 1977 yılında çıkan yangında da 17 evin yandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ))

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen avı hazırlığı mı?

SONRAKİ HABER

Dokunulmazlığı kaldırılan vekile destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...