13 Temmuz 2011 09:39

BDP-AKP görüşmesi sona erdi

BDP ve Blok vekillerinin Meclis'e girmesi için BDP ve AKP arasında yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sona erdi. Demirtaş, "Karşımızda çözüm iradesi görürsek tabii ki parlamento çalışmalarına katılacağız, yoksa kendi kararımızı yeniden grubumuzla değerlendireceğiz" dedi.Meclis Başkanı Cemil

BDP-AKP görüşmesi sona erdi
Paylaş


Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in girişimi ile AKP ve BDP arasında saat 13.00'te başlayan görüşme sona erdi. BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AKP Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın'ın katıldığı görüşme sonrası kısa bir açıklama yapıldı. Açıklama yapan BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, sözlü olarak çözüm önerilerini sunduklarını ve süreci tartıştıklarını belirterek, "Beklentilerimizi ifade ettik, onlar da aktardıklarımızı kendi partisinde ve grubunda değerlendirip yarın bize dönecekler, yarın tekrar biraraya geleceğiz. Aynı heyetler bir araya gelecek ve yeni bir durum değerlendirmesi yapacak" dedi. Demirtaş, DİHA'ya görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede de, "Onların yaklaşımını göreceğiz, o yaklaşıma göre biz de yaklaşımı belirleyeceğiz" diye konuştu.

Demirtaş, "Biz demokratik siyasetin güç kazanmasını ve parlamentonun rolünü oynayabilmesi için uğraşıyoruz. Bu yüzden yaşanan krizi yemin krizi olarak tanımlamıyoruz" değerlendirmesini yaptı. Çözüm dair hareket ettiklerini belirten Demirtaş, "Karşımızda buna yakın bir irade görürsek, tabii ki parlamentoda çalışmalara döneriz, yoksa kendi kararımızı (mevcut kararı) tekrar grupta değerlendireceğiz" diye belirtti.

Görüşmeye katılan AKP heyetinden Ahmet Aydın ise görüşmenin olumlu geçtiğini ve yarın tekrar BDP heyeti ile bir araya gelecekleri söyledi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Basın Türkiye’de Kürt düşmanlığını tetikliyor’

SONRAKİ HABER

Kadınlar, sendikalarda da eşitlik için mücadeleye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...