14 Kasım 2014 17:35

Mali'de Ebola'dan dördüncü ölüm

Ebola’nın en yoğun olarak görüldüğü Gine, Sierra Leone ve Liberya’ya komşu olan Mali’de 24 Ekim'de Gine asıllı 2 yaşındaki kız çocuğun ölümünün ardından geçtiğimiz Çarşamba günü özel bir hastanede çalışan biri hemşire, diğeri imam iki kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Mali’deki elit kliniklerden Pasteur Özel Hastanesi'nde ortaya çıkan Ebola ateşli salgını sonucu ülke alarma geçti. 25 yaşında hayatını kaybeden hemşire ve 66 yaşındaki imamın komşu ülke Gine’den geldiği belirtildi.

Pasteur Hastanesi giriş çıkışa kapatılırken, yaklaşık 40 kişi ise karantinada tutuluyor.

Batı Afrika ülkesi Mali’de dördüncü Ebola vakası ise dün akşam ülkedeki Gabriel Toure Üniversite Hastanesi'nde karantina odasında yatmakta olan genç kızda teşhis edildi. Test sonuçlarının pozitif çıkması ile genç kızın ölümü aynı anda oldu.

Mali hükumeti yetkilileri ise ülkede görülen Ebola vak'alarının tamamının menşeinin Gine olduğu gerekçesi ile özellikle Gine sınırında tedbirlerin artırıldığı açıkladı. Ayrıca halkı uyarmak için başta başkent Bamako olmak üzere tüm büyük yerleşim birimlerinde uyarıcı afişler konuldu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün en son duyurduğu rakamlara göre 14 bin 100 Ebola vakasının yaklaşık 5 bini ölümle sonuçlandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Eker: Zeytin ağaçlarını kesen firmaya 511 bin lira ceza kesildi

SONRAKİ HABER

Dersimliler: Kefensiz yatanlarımızın mezar yerlerini açıklayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...