Önlem almak için kaza mı beklendi?
Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesinde 6 hasta ve hasta yakının yaralanmasıyla sonuçlanan asansör kazasının, gereken kontrollerin yapılmadan asansörün kullanıma açılmasının neden olduğunu söyledi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası asansör kontrol merkezi teknik görevlilerinin, ilk tespitlerine göre söz konusu asansörün tadilat geçirdiği ve bundan dolayı bir süredir kullanılmadığı, ancak hastane yönetimi tarafından kullanıma açıldığını ifade ediliyor. 17.07.2013 tarihinde, hastane yönetiminin talebi üzerine, TMMOB Makina Mühendisleri Odası asansör kontrol Merkezi teknik görevlileri bu asansörde kontrollerini gerçekleştirdi ve asansörün can ve mal güvenliği yönünden tehlikeli olduğunu belirten bilirkişi raporu hazırladı. Makina Mühendisleri Odasının raporuna göre 13 kişilik asansöre kapasitesinin üzerinde insan binmesiyle aşırı yük meydana geldiği, asansörde aşırı yük sensörünün çalışmadığı, uygun yüke göre paraşüt fren sistemi seçilmediği gözlendi ve tespit edilen asansörde, asansörün daha yukarıdaki katlardan birinden düşmesi halinde çok daha ağır sonuçların oluşabileceğine dikkat çekildi.
Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesinin açıklamasına göre bu rapor Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi yetkililerine ulaştırıldı. Ancak iddiaya göre hastane yönetimi gerekli tadilatları yaptırmadı. Bu durum da tekrar hastane yönetimine bildirildi. Hastane yönetimi asansörlerin tadilatlarına başlasa da bahsi geçen önlemler alınmadı. (Adana/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et