14 Kasım 2014 12:46

Suriye ordusu İdlip'te 2 önemli bölgeyi ele geçirdi

Suriye’de İdlip eyaletinin güneyindeki stratejik Han Seyhun kentinin yakınlarında bulunan el Cezir kampı ordu güçleri tarafından ele geçirildi. İdlip kent merkezinin yakınlarından Kafr Şalaya köyünün kontrolü de Esad güçlerine geçti.

Paylaş

Suriye’de İdlip eyaletinin güneyindeki stratejik Han Seyhun kentinin yakınlarında bulunan el Cezir kampı ordu güçleri tarafından ele geçirildi.

Hama eyaletinin kuzeyinde kazanılan başarıların ardından Morek’in kuzeyindeki Han Seyhun’u hedefleyen Suriye ordusu kamp ve çevresini Sukur eş Şam’ın elinden alarak bu konuda önemli bir adım attı. Al Masdar News’ün haberine göre operasyonda çok sayıda Sukur eş Şam militanı öldürüldü. Bölge geçtiğimiz yıl İslami Cephe’nin kontrolüne geçmiş ve Han Seyhun’un kuşatma altına alınmasıyla Suriye askerleri kentten çekilmek zorunda kalmıştı.

İdlip kent merkezinin yakınlarındaki Kafr Şalaya köyünün de Esad güçleri tarafından ele geçirildiği belirtildi. El Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi’nin İdlip’teki Batı destekli silahlı gruplara yönelik başlattığı operasyonların örgütün belli bölgelerde zayıflamasına yol açtığı, Suriye ordusunun da bu avantajı değerlendirdiği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Atina Üniversitesi’nde öğrenciye polis saldırısı

SONRAKİ HABER

IŞİD’e karşı işkenceciyle mücadele!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa