13 Temmuz 2011 08:47

Gazetecilerden Stefan Fule’ye: Basın ağır baskı altında

AVRUPA Birliği Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fule, AB Bakanı Egemen Bağış ile görüşmeden önce dün Ankara’da bazı sivil toplum örgütleri başkanlarıyla bir araya geldi. Görüşmeye katılan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye’de basın, düşünce ve ifade özgürlüğ&u

Gazetecilerden Stefan Fule’ye: Basın ağır baskı altında
Paylaş

AVRUPA Birliği Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fule, AB Bakanı Egemen Bağış ile görüşmeden önce dün Ankara’da bazı sivil toplum örgütleri başkanlarıyla bir araya geldi. Görüşmeye katılan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye’de basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün iktidarın ağır baskısı altında olduğunu söyledi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, LGBTT ile Diyarbakır Barosundan ve kadın platformlarından temsilciler AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fule ile bir araya gelerek, sorunları aktardılar.

AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Büyükelçi Marc Pierini’nin de hazır bulunduğu görüşmede, basın alanına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye’de basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün iktidarın ağır baskısı altında olduğunu söyledi. Abakay, cezaevlerinde 70 gazetecinin tutuklu olarak bulunduğu ve 3 bin dolayında davanın mahkemelerde devam ettiğini kaydetti. Cezaevlerinde bulunan gazetecilerin büyük bir çoğunluğunun Terörle Mücadele Yasası (TMY) nedeniyle yazdıkları yazıların suç sayılmasından dolayı cezaevinde bulunduklarının altını çizen Abakay, “Hükümet ve Başbakan için Türkiye’de bu konuda hiçbir sorun yok. Başbakan cezaevindeki gazetecileri ‘terörist’, Ahmet Şık’ın basılmadan toplatılan kitabını ‘Bomba imalatı malzemesi’ olarak değerlendiriyor. Bu doğru değildir, söz konusu kişilerin tümü gazetecidir ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanmaktalar, cezalandırılmaktalar” dedi. Abakay, konuşmasında ayrıca AB’nin Türkiye’de özgürlükleri değil özgürlükleri engelleyen AKP’yi desteklediğini kaydetti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Apoyevmatini dayanışmayla yeniden ayakta

SONRAKİ HABER

Abdi İpekçi ödül töreninde Şık ve Şener unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...