13 Kasım 2014 11:56

'Bakanlığın yapacağı bir şey yok, siz şu avukata gidin'

Polatlı'da Hema Dişli fabrikasında 2005- 2009 yılları arasında çalışan ve alacaklarını alamayan Hema işçileri Ankara'ya yürüyüşlerini dün tamamladı.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara

Polatlı'da Hema Dişli fabrikasında 2005- 2009 yılları arasında çalışan ve alacaklarını alamayan Hema işçileri Ankara'ya yürüyüşlerini dün tamamladı. Başbakan Davutoğlu ile görüşmek isteyen işçiler Çalışma Bakanlığı Müsteşarı ile görüştürüldü. İşçiler görüşmede kendilerine ilginç bir çözüm önerisi sunulduğunu söyledi. Müsteşar Ahmet Erdem'in, işçilere  "Bakanlığımızın bu konuda yapacağı bir şey yok. Sizin sorununuzun çözümü için çok iyi bir avukata ihtiyacınız var. Benim bildiğim bir avukat var onunla görüşün, size yardımcı olur " dediği iddia edildi.  

KİLOMETRELERCE YOL YÜRÜDÜLER

Polatlı'da bulunan Hema dişli fabrikasında çalışıp, ücretleri ödenmeyen işçiler yaklaşık 3 aydır fabrika önünde eylemdeydi. İşçiler, dün fabrika önündeki direnişlerini Ankara yürüyüşüyle devam ettirdi. 55 kilometre sonunda bulunan Başbakanlığın yolunu tutan işçiler kilometrelerce yol yürüyerek Başbakan Davutoğlu ile görüşmek istemişti. İşçilerin yolu dün Ankara girişindeki Ümitköy köprüsü önünde polislerce kesilmiş, yaklaşık 100 işçi içerisinden sadece 3 kişinin görüşmeye gönderileceği bildirilmişti. İşçiler, aralarından seçtiği 3 kişiyi görüşmeye yollamıştı. Davutoğlu yerine Çalışma Bakanlığı Müsteşarlarından Ahmet Erdem ile görüştürülen işçiler, görüşmeye ilişkin gazetemize bilgi verdi.

ŞAKA GİBİ: MÜSTEŞAR ÇÖZÜMÜ AVUKATA PASLADI

Görüşmede yer alan Osman Kurt adlı işçi, "Bakanlık Müsteşarı Ahmet bey bizim durumumuza ilişkin not aldı. Durumumuzu Bakan beye ileteceğini söyledi. Biz işçi alacaklarının yıllardır verilmediğini, bunun biran önce çözülmesi gerektiğini anlattık ve gerekli adımın atılmasını istedik. Ancak Ahmet bey, 'Bakanlığımızın sizin bu alacaklarınız konusunda yapacağı bir şey yok. Sizin sorununuzun çözümü için çok iyi bir avukata ihtiyacınız var. Benim bildiğim bir avukat var onunla görüşün, size yardımcı olur' dedi" diyerek görüşmeyi anlattı.

'İŞÇİLERİ ÖNEMSEMİYORLAR'

 Kurt, sadece kendi alacakları için bu görüşmeyi yapmadıklarını, işçi hakları ve alacakları konusunda bu hususun ciddi bir yerde durduğunu hatırlatmak istediklerini dile getirdi. Çeşitli kanun ve düzenlemelerle işçi alacaklarına öncelik tanınması için adım atılmasını isteyen Kurt, "işçiler önemsense bu düzenlemeler hemen yapılır. Önemsenmiyoruz. Önemsenmek istiyoruz. Bakalım Pazartesi yine bir görüşme yapacağız. Bize sahip çıkılmasını umuyoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Fotoğraf Beşiktaş'ı kucaklıyor!

SONRAKİ HABER

Sivas'ı anlamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...