13 Kasım 2014 11:45

Kolin'e rahat yok!

Çanakkale Çevre Platformu ve Çanakkale Dayanışması; Soma maden katliamını ve Yırca zeytin katliamını protesto etmek için Çanakkale Kolin Otel önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Ali Can GÜN
Çanakkale

Çanakkale Çevre Platformu ve Çanakkale Dayanışması; Soma maden katliamını ve Yırca zeytin katliamını protesto etmek için Çanakkale Kolin Otel önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Sağanak yağmur altında toplanan Çanakkale Çevre Platformu ve Çanakkale Dayanışması üyeleri Soma maden katliamını unutmadıklarını dile getirerek Yırca katliamına da sessiz kalmayacaklarını ve hesabını soracaklarını belirtti.

Yapılan basın açıklamasında 6 Eylül 2014 tarihinde Torunlar Center’de,  28 Ekim Ermenek’te, 31 Ekim Isparta Yalvaç’ta, 13 Mayıs 2014’te Somanın Eynes Maden Ocağında ölenlerin sayıları vererek, bunların sorumlularından hesap sorulacağı belirtildi.

ZEYTİNLİKTEN TERMİK SANTRAL, ÇİFTÇİDEN MADENCİ

Çevre Platformu ve Çanakkale Dayanışması adına basın açıklaması yapan Neslihan Ülkü Baş, 13 Mayıstan bu yana hiçbir şeyin değişmediğini ve daha kötü gelişmeler yaşandığına değindi. Baş, “Kolin şirketi Yırca Köyünde altı bin ağacı katletti. Hem de üzerinde hasat edilmemiş zeytinleriyle birlikte.  Köylünün arazisinde köylüyü darp etti, kelepçeledi, yaraladı” açıklamalarında bulundu. Kolin şirketinin, ölmez ağaçları öldürerek 500 dönüm zeytinlik arazide termik santral ve zeytin çiftçisinden de maden işçisi yapmak istediklerini belirten Baş, buna izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Toplanma amaçlarının, bir gecede 6 bin ağacı katleden Kolin şirketini teşhir etmek olduğunu ifade eden Baş,  altı ay önce yüzlerce madenciyi katleden zorba düzenin sanki hiçbir şey olmamış gibi yıkmaya ve katletmeye devam ettiğini, bunları kollayanın da devlet olduğunu belirtti. Baş, bir araya gelme amaçlarının "Yırca köyünde zeytin nöbeti tutan insanların da tek amacının gencecik insanların madenlere girip ölmemesi, sağlıklı bir yaşam sürmesi, Yeni Ermenekler, Şırnaklar, Somalar, Zonguldaklar yaşanmaması" olduğunu ifade etti.

Yapılan basın açıklamasından sonra 22 Kasım Cumartesi günü Çanakkale Belediyesinin tahsis  ettiği alanda 200 zeytin fidanının dikileceği ve bu alana “Yırca Zeytin Bahçesi” adının verileceği belirtildi. Basın açıklaması “Termik Yapma Boşuna,Yıkacağız Başına” sloganlarıyla son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, katliamlara karşı ses çıkarıyor

SONRAKİ HABER

Fotoğraf Beşiktaş'ı kucaklıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa