12 Kasım 2014 17:06

Sokakta telefon kullananlar adeta ‘Zombi’leşiyor

Japonya’nın başkenti Tokyo’da, sokakta yürürken akıllı telefonunu kullanan vatandaşların adeta zombilere dönüştüğünü göstermek için insanlar kameraya çekildi

Paylaş

Japonya’nın başkenti Tokyo’da, sokakta yürürken akıllı telefonunu kullanan vatandaşların adeta zombilere dönüştüğünü göstermek için insanlar kameraya çekildi. Ülkenin en işlek yerlerinden Shibuya geçişinde kırmızı ışıkta beklerken akıllı telefon kullananların yeşil ışık yandığında karşıdan karşıya geçmesi, bu arada bir telefonuna ve bir yola bakmaları an be an kaydedildi. İnsanların adeta zombileri andıran görüntüsü dehşete düşürürken, akıllı telefonların sosyal yaşamdan insanları nasıl koparttığı da gözler önüne serildi.

Cep telefonları “akıllı” hale gelince kullanıcıların, gün geçtikçe telefona olan bağımlılığı artmaya başladı. Kendisine anlatıldığında bağımlı olmadığını savunabileceği ifade edilen vatandaşların çekilen görüntülerde, kullanıcıların adeta bir zombiyi andırdığı belirtiliyor.

HAYATINI KAYBEDEN BİLE VAR

Tokyo İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2013 yılına kadarki son dört yılda 122 kişi telefon kullanırken geçirdiği kaza nedeniyle hastanelik oldu. Yine telefonuna bakarken demiryolu üzerinden karşıya geçmek isteyen bir adam trenin geldiğini fark edemeyerek hayatını kaybettiği belirtildi. Tokyo, Londra, New York ve Hong Kong gibi gelişmiş şehirlerdeki akıllı telefon kullananların daha yoğunlukta olduğu belirtiliyor. Tokyo Yangın afet önleme ve güvenlik bölümünden üst düzey yetkilisi Tetsuya Yamamoto, ülkede, bisiklet kullanırken ve yürürken meydana gelen kazaların yüzde 41’inin telefon kullanımından kaynaklandığına dikkat çekti. Yamamoto, insanların yürürken telefona bakmalarına devam etmeleri halinde kazaların artabileceğini ifade etti. (TOKYO)

 

ÖNCEKİ HABER

‘İsrail dinler arası savaşı körüklüyor’

SONRAKİ HABER

Herekol Dağı’nda asker geri çekildi nöbet devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa