12 Kasım 2014 16:34

‘Başbakan Alevilere akıl vermeye çalışıyor'

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Mamak’ta vatandaşla buluştu. Alevi örgütleri, köy dernekleri ve EMEP, HDP, CHP’nin çağrısıyla düzenlenen etkinlik, Tuzluçayır Cemevinde yapıldı.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Mamak’ta vatandaşla buluştu. Alevi örgütleri, köy dernekleri ve EMEP, HDP, CHP’nin çağrısıyla düzenlenen etkinlik, Tuzluçayır Cemevinde yapıldı.

Burada soruları yanıtlayan Tüzel, emperyalistlerin dünya egemenliklerini Ortadoğu üzerinden kurmak istediklerin ifade etti. Türkiye’yi yöneten güçlerin ve AKP hükümetinin de bu plana dayanak olduklarını kaydeden Tüzel, hükümetin halkı tehlikeye iten gelişmelere yangına körükle gider gibi gittiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu’nun Filistin’de Mescid-i Aksa Camii’ne yönelik saldırıya ilişkin yaptığı konuşmayı da eleştiren Tüzel şunları kaydetti: “Davutoğlu, bir yandan İsrail’e atıp tutan, diğer yandan Ortadoğu’daki yayılmacı politikalarla ilgili bir konuşma yaptı. Türkiye, Ortadoğu’da büyük devlet olma yolunda ilerleyecek. Bu Suriye’de bir Türkiye varlığı, Rojava’da özerk bir yönetimin kurulmasına karşı ikiyüzlü politikaya devam etme çabasıdır.” Davutoğlu’nun muharrem ayında cemevlerine giderek Alevilere akıl vermeye kalktığını dile getiren Tüzel, Alevi halkın, devletin tekçi çizgisine çekilmek istendiğine dikkat çekti. Tüzel, yıllardır bölünmek ve mezhepsel olarak kışkırtılmaya çalışan halkların emek, barış ve laiklik temelinde birleşmesi gerektiğini söyledi.

‘YENİ-OSMANLICILIK ÜTOPYADIR’

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise ABD’nin su ve yer altı kaynakları başta olmak üzere bölgede bazı emelleri olduğunu ve birçok ülkenin de buna çanak tuttuğunu ifade etti. “Ancak ABD’nin değil, bizim çıkarımıza hizmet eden bir ülke yönetimine ihtiyacımız var” diyen Onur, hükümetin yeni Osmanlıcı politikalarını eleştirdi. Onur, “Artık Suriye, Irak ve İran’da yeni Osmanlıcılıktan bahsedeni kovalarlar” dedi. Böyle bir politikanın ütopik ve tutmayacağının açık olduğunu belirten Onur, kardeşçe yaşamak isteyen halkların birbirine düşman edildiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Böyle mi umuda yolculuk yapılacak?

SONRAKİ HABER

Obama’nın IŞİD bütçesi şişkin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...