12 Kasım 2014 08:49

Kaptanın terk ettiği göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı

Bodrum'dan kendilerini Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na götürecek teknenin kaptanının, kıyıdan açıldıktan 200 metre sonra denize atlayıp, yüzerek kaçması sonucu mahsur kalan 3'ü çocuk 56 Suriyeli göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Paylaş

Devriye görevi yapan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı 101 Nolu Botu, bugün saat 06.00 sıralarında Gümbet Mahallesi, İnceburun Mevkisi'nde kıyıya yaklaşık 200 metre uzaklıkta, içinde göçmenlerin bulunduğu bir tekne olduğunu farketti. 14 metrelik 'Sevdam' adlı gulet teknenin yanına giden Sahil Güvenlik botu, Suriyeli oldukları belirlenen bitkin haldeki 3'ü çocuk, 6'sı kadın toplam 56 kaçağı yakaladı.

Göçmenlerin, kendilerini Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na götürmek için kişi başı 3'er bin avro ödedikleri kaptanın, kıyıdan açılmalarından bir süre sonra denize atlayıp, yüzerek kaçması üzerine teknede mahsur kaldıkları belirlendi. İki gündür Bodrum'da ormanlık alanda bekletildikleri öğrenilengöçmenlerden bazısı yakalanmalarına rağmen aşırı yorgunluktan uyumaya devam ederken, bazısı da zafer işareti yaparak, "Dönüş yok. Eninde sonunda bu yolda kurtulacak, ya da öleceğiz" dedi.

KAPTANA BAHŞİŞ DE VERMİŞLER
Suriye'nin Halep şehrinden eşi ve çocuğuyla yaklaşık iki haftadır yollarda olduğu belirten ilkokul öğretmeni Hamad Kansuri (34), "Memleketimizde neyimiz varsa hepsini sattık. Yunan adaları üzerinden İtalya'daki akrabalarımızın yanına gidecektik. Hayat yolunda feci şekilde kandırıldık. Kişi başına 3'er bin euronun yanında, bizi sağ salim götürmesi için aramızda topladığımız fazladan bir miktar parayı da kaptana verdik. Ancak, o kaçmayı tercih etti" diyerek, çaresizliklerini dile getirdi. Bodrum Limanı'na getirilen göçmenlerin işlemlerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Yabancılar Büro Amirliği ekiplerine teslim edileceği bildirildi. Teknenin kaçan kaptanının ise arandığı bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye - Brezilya maçı 20.30'da

SONRAKİ HABER

Ayrılmak isteyen kız arkadaşını tüfekle öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...