12 Kasım 2014 06:40

7 ilde polise operasyon yapıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Yasadışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla haklarında yakalama ve gözaltı kararı verilen şüpheli 17 polisten 16'sı gözaltına alındı. 1 polise ise annesinin rahatsızlığı nedeniyle izin verildi.

Paylaş

Polisler hakkındaki soruşturmanın, Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin ihbarı üzerine 20 Mart tarihinde başladığı öğrenildi.

Polisler, 2008-2014 yılları arasında, aralarında milletvekili, savcı-hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubunun da bulunduğu çok sayıda kişiyi, sahte belgelerle ve “Yasadışı örgüt üyesi" oldukları gerekçesiyle dinlemekle suçlanıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin, Edirne ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlilerinin 2008-2014 yılları arasında çok sayıda kişinin sahte kimlik ve kişisel bilgilerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinlenip konuşmalarının kayda alındığı yönündeki ihbarı üzerine, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy tarafından 20 Mart'ta soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

'ÖZEL AMAÇLA DİNLEME YAPTILAR' İDDİASI

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında Emniyet Müdürleri H.H.S. ve Ö.N.'nin de bulunduğu 17 şüpheli polisin, suç tarihinde, milletvekili, savcı-hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubu çok sayıda kişiyi sahte belgelerle dinledikleri iddia ediliyor.

Polislerin, bu kişileri, ilgileri olmadığı halde “Yasadışı örgüt üyesi" oldukları gerekçesiyle, kapatılan Özel Yetkili Mahkemelerin dinleme kararına uyarak 'özel amaçla' dinledikleri iddia edildi.

16 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli Emniyet Müdürü H.H.S. de bulunuyor. Diğer şüphelilerin de B.A., O.G., V.A., O.T., Ü.S., F.A., B.D., H.K., Y.E., Ü.Y., O.D., Ç.O., K.Ö., A.Ö. ve İ.A. olduğu öğrenildi.

ANNESİ RAHATSIZ OLAN MÜDÜR'E İZİN VERİLDİ

Bu arada, hakkında gözaltı kararı alınan ve Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de "Müdür" olarak görev yapan Ö.N.'ye, annesinin rahatsızlığı nedeniyle izin verildi. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mahsur kalan madencinin eşi: Yaşarken ölmek çok zormuş İsmailim

SONRAKİ HABER

Avcılar Kaymakamlığı 10 Kasım'ı 'kutladı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa