12 Kasım 2014 04:42

Malatya'da Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

İnönü Üniversitesi'nde okuyan 2 Kürt öğrenci dün akşam saatlerinde ırkçı bir gurubun saldırısına uğradı. Maruz kaldıkları saldırıda iki öğrenci hafif sıyrıklarla kurtulmayı başarırken, olay yerine gelen arkadaşları da saldırganların silahlı tehditlerine maruz kaldı.

Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuyan 2 Kürt öğrenci, dün akşam saatlerinde arkadaşlarının evine giderken kendilerini takip eden yaklaşık 10 kişilik ırkçı bir gurubun saldırısına uğradı. Merkez Kavaklıbağ mahallesi Halep caddesi üzerinde yaşanan olaydan hafif sıyrıklarla kurtulmayı başarırken, saldırgan gurup daha sonra olay yerinden kaçtı. Saldırının duyulmasının ardından çok sayıda Kürt öğrenci, olayın gerçekleştiği yere geldi. Kürt öğrencilerin toplanıp gerçekleşen saldırıyı proteton etmeleri üzerine olay yerine çevik kuvvet ile sivil polislerde geldi. Öğrenci ile polisler arasında tartışmalar yaşanırken, evlerine gitmek üzere olay yerinden ayrılan 2 öğrencinin önü de caddenin yaklaşık 100 metre aşağısında saldırıyı gerçekleştiren ırkçı gurup tarafından yeniden kesildi. 

Öğrencilere silah doğrultup öldürmekle tehdit eden ırkçı gurup, durumu fark eden diğer öğrencilerin kendilerine doğru yönelmesi üzerine ara sokaklara doğru kaçtı. 

Uzun süre devam eden kovalamaca esnasında eli silahlı ırkçı guruba müdahale etmedikleri için kendilerie tepki gösteren bir öğrenciye polisin 'Sokak ortasında olmazsak ben sana ne yapacağımı bilirim' cevabı vermesi dikkat çekti. 

Uzun süre devam eden gerginliğin ardından kentte bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin öğrencileri ikna etmesi üzerine öğrenciler evlerine dağılırken, kimi öğrenciler ise elinde silah bulunan 3 saldırganın ara sokakta beyaz renkli bir sivil polis aracına binerek hızla uzaklaştığı iddiasında bulundu.

Öte yandan yaşanan gerginlik gece yarısına kadar devam ederken, polisler HDP İl Örgütü binası ile Özgür Öğrenci Derneği önünde gece boyunca nöbet tuttu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'150-200 binlik bir kasaba, IŞİD efsanesini yıkıyor'

SONRAKİ HABER

Sınırsız direniş ikinci ayını doldurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...