11 Kasım 2014 15:18

Karayolu işçileri yollara düşüyor

Yargı kararlarına rağmen kadroya alınmayan ve sayıları 10 bine yaklaşan taşeron Karayolları işçileri 24 Kasım’da Ankara’da eylem yapacak. Yol-İş yönetiminin çağrısıyla başkentte Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanacak işçiler, haklarını almadan mücadeleyi bırakmayacaklarını söylüyorlar.

Paylaş

Karayollarında taşeron firma bünyesinde çalıştırılan binlerce işçinin, asıl işi yaptıkları ve Karayolları Genel Müdürlüğünün işçisi oldukları 2011 yılı ekim ayında mahkeme kararıyla tespit edilmişti. İşçiler, yargı kararının gereği olarak kadrolu olarak işe alınmayı bekliyor. Diğer yandan açtıkları davalarda, aynı işi yaptıkları kadrolu işçilerle aralarındaki ücret farkından doğan alacaklarını talep eden işçiler, bugüne kadar gasbedilen kıdem ve yıllık izin haklarının da tanınmasını talep ediyorlar.

İŞÇİNİN SABRI TAŞTI

Hükümetin “torba yasa” da yaptığı düzenlemelerin taleplerini çözmeye değil, kalıcı hale getirmeye dönük olduğunu belirten işçiler, Yol-İş ve Türk-İş yönetimini eylem kararı almaya çağırıyorlardı. İşçilerin ısrarı sonuç verdi. Yol-İş Sendikası yönetimi, 24 Kasım Pazartesi günü Karayolları Genel Müdürlüğü önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Eylem için Türkiye’nin dört bir yanından binlerce işçinin Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

Kararı gazetemize değerlendiren işçiler, “Sendikadan o gün ‘Açıklama yaptık, dönüyoruz’  demesini beklemiyoruz. 3 yıldır mahkeme kararları uygulanmıyor. Daha fazla sessiz kalamayız. Hakkımızı almadan dönmek istemiyoruz” dediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Laboratuvara seccade

SONRAKİ HABER

EÜ Rektörlüğü'nün sildiği Elvan resmi yeniden çiziliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...