11 Kasım 2014 12:15

Çalışma Bakanlığı bütçesi konuşulurken AKP koltukları boş kaldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Bakan Çelik’in bütçe sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

Paylaş

Muhalefet vekillerinin bütçe üzerindeki görüşmeleri sürerken AKP sıralarında hiç milletvekilinin olmaması dikkat çekti. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çekin, basın mensuplarına dönerek, "Bakın iktidar koltuklarında kimse yok." diye işaret etti.

MHP Milletvekili Sümer Oral’ın bütçe üzerine görüşlerini iletmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç birleşime 5 dakika ara verdi. Bilgiç’in ara verdiği sırada komisyon odasına AKP’li Uğur Aydemir girdi. Bunun üzerine CHP Milletvekili Çekin, Aydemir'e, "Emeğe ve emekçiye bakışınız bu, iktidar partisinin emekçilere bakışı bu işte. 25 milletvekilisiniz, biriniz gözlük takın da ezilenlerin halini görün." diye çıkıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Twitter hesabından, "Şu an komisyonda iş kazaları görüşülüyor ve AKP sıraları bomboş. İşte zihniyet bu" mesajını ve cep telefonuyla çektiği fotoğrafı paylaştı.

Aranın ardından bütçe görüşmelerine CHP Milletvekili Müslim Sarı’nın konuşmasıyla başlandı. Türkiye’nin en önemli problemlerinden birinin konuşulduğunu, muhalefet vekilleri yerinde olmasına rağmen iktidar partisinin temsilcilerinin yerinde olmadığını kaydeden Sarı, "Bu, Sayın Bakana yapılan saygısızlıktır. Bu, bir bakış açısını gösteriyor." dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç, "Sayın Sarı komisyon üyesi arkadaşlarınızı saygısızlıkla suçlamayın." diye karşılık verdi. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Metan gazından zehirlenen işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Bak şu konuşana!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...