11 Kasım 2014 09:29

HDP'ye tehditlerini sürdürdü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin hükümetin istediği tarzda bir yaklaşım sergilediği sürece çözüm için adım atacaklarını söyledi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin hükümetin istediği tarzda bir yaklaşım sergilediği sürece çözüm için adım atacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Ama bir taraftan savunuyormuş gibi yapıp, bir taraftan kamu düzeni karşısında provokasyon yaparsanız, biz de hak ettiğiniz mukabeleyi gösteririz” dedi.

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin ekonomik olarak büyüdüğünü savunarak, yarın Avustralya’ya yapılacak G20 liderler zirvesine katılacağını kaydetti Hacı Bektaş ziyaretinden bazı siyasi partilerin rahatsız olduğunu savunan Davutoğlu, CHP’nin Alevi paketi açıklamasını kendi ziyareti nedeniyle yaptığını iddia etti. Alevi örgütleri ve birçok farklı inanç grubunun “zorunlu din dersinin kaldırılması” talebini sadece CHP'nin talebi gibi gösteren Davutoğlu, Alevilik ile Sünniliğin aynı olduğu ve birbirinden farkının olmadığını savunarak, tekçi politikalarını sürdürdü. Davutoğlu, zorunlu din derslerinin kaldırılmayacağı mesajını da verirken, din dersinin kaldırılmasının karşısına yine IŞİD’i koydu.

CHP, MHP, HDP’yi zulümde seçicilik yapmakla suçlayan Davutoğlu, Esad’ın Halep’i bombaladığını belirterek, muhalefeti sessiz kalmakla suçladı. Çözüm sürecinin kendileri için “milli” olduğunu da yineleyen Davutoğlu, “Kararlılıkla sürdürülecektir. Provokasyonlara karşı dik durmaya devam edeceğiz. Kamu düzenini sağlamak için gereken her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz” dedi.

HDP’yi hedef alan Davutoğlu şunları söyledi: “Eğer iyi niyetliyseniz bunu gösterin. Şiddet sarmalına vandalizme karşı olduğunuzu ifade edin. Siz bunu açık yüreklilikle söylerseniz çözüm süreciyle ilgili diğer adımlar atılmaya devam edilecektir. Ama bir taraftan savunuyormuş gibi yapıp, bir taraftan kamu düzeni karşısında provokasyon yaparsanız, biz de hak ettiğiniz mukabeleyi gösteririz. Çözüm sürecini devam ettirirken, diğer tarafta silah bırakmak adına hiçbir adına atmamanın hiçbir açıklaması olamaz.”
PKK’yi ülkeyi terk etmemekle ve silah bırakmamakla suçlayan Davutoğlu, “Önümüzdeki aylarda, her birimiz her yere yayılacağız. Hafta sonlarında bütün arkadaşlarımın kongrelerde bulunmasını istiyorum. Halkımız bize bu gücü verdikçe, saldıranın saldırılarından tereddüt etmeyeceğiz. Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tehlikeyi suyu tadarak ölçüyorlarmış!

SONRAKİ HABER

'Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası vuruldu' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...