11 Kasım 2014 00:55

Turnuva, nakış işçilerini bir araya getiriyor

Nakış İşçileri Birliğinin gelenekselleşen futbol turnuvasının üçüncüsü başladı. Üç ilçeden farklı nakış atölyelerinden sekiz takımın oluşturduğu Nakış Ligi’nde maçlar iki grup halinde devam ediyor.

Paylaş

Ümit KARTAL
İstanbul

Nakış İşçileri Birliğinin gelenekselleşen futbol turnuvasının üçüncüsü başladı. Üç ilçeden farklı nakış atölyelerinden sekiz takımın oluşturduğu Nakış Ligi’nde maçlar iki grup halinde devam ediyor. Gruplardan çıkan takımlar çeyrek finalde karşılaşacak. 
Sloganı “Rekabet için değil, birlik için turnuva” olan Nakış Ligi’nin maçlarında işçiler, turnuvalarla farklı atölyelerden arkadaşlarıyla kaynaşma fırsatı yakaladıklarını düşünüyor.
İkinci hafta Estera United-Doğugücü, Kobanispor-CY Nakış, Güven Nakış-Petrolspor ve Savaş Nakış-Emekspor karşılaşmaları gerçekleşti.
Kobanispor’un takım kaptanı Amasyalı. Takımın yarısı Kürt, yarısı Türk işçilerden oluşuyor.  Fem Nakış işçilerinin oluşturduğu Kobanispor’da isim belirlemek zor olmamış. Kobanê’de yaşanan katliama karşı Vanlı işçiler Kobanispor ismini önerince kimse de itiraz etmemiş. Oyuncular, “Kobanê Kürtlük değil, insanlık meselesi” diyor. 
Kobanispor’dan Yılmaz Macit 31 yaşında Vanlı bir işçi. Macit, Kobanispor ismi ile ilgili “Kardeş olduğumuzu gösterdik. Karadenizli arkadaşlar da tepki göstermedi, aksine sevindiler” dedi.

BAŞKA İŞ KOLLARINA ÖRNEK OLSUN
“Kobanê demek kardeşlik demek” diyen Murat Demir ise turnuvanın amacının da tam olarak bu olduğunu düşünüyor. Karadenizli ve Kürt işçilerin aralarında hiçbir problem olmadığını, birbirlerini anladıklarını ve kurdukları bu birliği devam ettirmek istediklerini ifade eden Demir, turnuvanın başka iş kollarından işçilere de örnek olmasını istiyor.

ÖNCEKİ HABER

'Devletin bütçesi kadınlar için değil'

SONRAKİ HABER

'Zeytinlerimizi yeniden canlandıracağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa