10 Kasım 2014 11:27

Yırca için destek artıyor

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, TMMOB İKK,TTB ATO, Soma Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının kesilmesiyle ilgili açıklama yaparak, AKP’nin kentten, doğadan, havadan ve zeytinliklerden ellini çekmesini istedi.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, TMMOB İKK,TTB  ATO, Soma Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının kesilmesiyle ilgili açıklama yaparak, AKP’nin kentten, doğadan, havadan ve zeytinliklerden ellini çekmesini istedi.

Bugün Mülkiyeliler Birliğinde yapılan basın açıklamasında konuşan Ankara Şubeler Platform Sözcüsü Mevlüt Çakmak, “Üzülerek söylüyoruz ki, Soma Yırca köyünde kesilecek zeytin ağacı kalmadı. AKP ve Kolin inşaatı kına yaksın” dedi. Bir zeytin ağacının 22 yıl sonra ürün verdiğini hatırlatan Çakmak, kesilen 6 bin ağacın gençliğinden ve hayattan koparıldığını dile getirdi. TTB adına konuşan Esra Basan da “İnsan sağlığını maliyet olarak gören kapitalizm doğayı da lüzumsuz olarak görmektedir” diyerek yaşanan doğa katliamının insan sağlığına etkileri konusunda hızlı bir şekilde rapor hazırlanması gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Validebağ meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...