10 Kasım 2014 11:20

Validebağ meclis gündemine taşındı

HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, Validebağ Korusu’nun girişindeki yeşil alanın imara açılarak cami inşaatına başlanmasını meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, Validebağ Korusu’nun girişindeki yeşil alanın imara açılarak cami inşaatına başlanmasını meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den şu sorulara cevap vermesini istedi:
* Üzerine dini tesis yapılacağı söylenen ancak, planlarda yeşil alan olarak gözüken alanın yıllardır otopark olarak kullanılmasından kim sorumludur?
* Birinci derecede sit alanı olan Validebağ Korusunun imara açılmasına dair bir karar var mı?
* Validebağ Korusunun içinde yapılması planlanan bir proje var mıdır? Var ise bu projeyi kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?
* Üsküdar Belediye’nin birinci derece sit alanı olan Validebağ Korusu üzerinde tasarrufta bulunma yetkisi var mıdır? Var ise yasal dayanağı nedir?
* İmar hukukuna göre 1200 metrekarelik parsele cami yapılabilir mi? Cami yapılabilmesi için en az kaç metrekare, mescit için kaç metrekare alan gerekmektedir?
* Yapılaması planlanan söz konusu dini tesisin var olan otopark alanına sığmayacağı ve Validebağ korusuna taşacağı iddiaları doğru mudur?
* Yakın mesafede 3 tane cami olduğu ve böyle bir tesise ihtiyaç olmadığını iddia eden mahalle halkının, şehir plancıların, mimarlar odasının günlerdir süren itiraz ve tepkilerine rağmen proje yapımına devam edilecek midir?  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hopalılar değil Lokumcu’yu öldürenler yargılansın

SONRAKİ HABER

Yırca için destek artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...