10 Kasım 2014 10:11

CHP heyeti: Türkmenlerin yaşadığı mağduriyet görülmedi

Kerkük'e yardım getiren CHP milletvekilleri heyeti, Türkmenlerin bölgede yaşadığı mağduriyeti, Türkiye ve dünyanın yeteri kadar göremediğini söyledi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP milletvekilleri; Mehmet Halil Kaplan, Ramiz Topal, Sena Kaleli, Ahmet Toptaş, Ali Özgündüz ve Mevlüt Dudu ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'dan oluşan heyet, Kerkük’e geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, Irak Türkmen Cephesi'ni (ITC) ziyaret etti. Burada İTC Başkanı Erşet Salihi ile görüşen CHP heyeti, Türkmenlere yeteri kadar sahip çıkılmadığını söyledi. ITC binasında heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Türkmenlerin yaşadığı dram ve mağduriyetti bir kez daha duyurmak için burada olduklarını belirtti.

Dünyanın dikkatini bölgeye çekmek istediklerini vurgulayan Ağbaba, “Burada gördüklerimizi Türkiye’ye götürüp anlatacağız. Türkmenler bu coğrafyada yok edilmek isteniyor. İnsanlığın düşmanı olan IŞİD mutlaka bitirilmeli.”

Ağbaba, İstanbul'daki CHP'li belediyelerin gönderdiği çadır, battaniye ve gıda maddelerinden oluşan 3 TIR'dan oluşan yardımları Kerkük'ün güneyinde bulunan Leylan Kamp'ındaki Türkmen sığınmacılara dağıtacaklarını söyledi. CHP heyeti, göç eden Türkmenlerin Türkiye’deki kamplara yerleştirilmesini de beklediklerini aktardı.

ITC Erşet Salihi de Türkmenlerin yeteri kadar ilgi görmediklerine dikkat çekti. IŞİD saldırılarından yaklaşık 150 bin Türkmen’nin yerinden göç ettiğini söyleyen Salihi, “Gönül isterdi ki bu göç eden Türkmenler, Türkiye’deki kamplara yerleşsinler. Veya bölgeye yakın bir yere yerleştirilebilseydi. Ancak, bu olmadı. Maalesef göç edenlerin büyük bir kısmı güney Irak’a gitti. İsteğimiz göç eden Türkmenlerin yeniden yerlerine dönmeleridir. Bizi ziyaret eden CHP heyeti gurur ve güç verdi. Getirilen insani yardımlar tüm kesimlere dağıtılacaktır. Türkmen varılığını korumak için herkese ihtiyacımız var. Heyetin burada oluşu Türkmenlerin sahipsiz olmadığını mesajı veriyor. Irak Parlamentosu'nda hak ve hukukumuzun göz ardı edilmesini istemiyoruz. Zaten yeteri kadar bize ilgisiz kaldılar” dedi. (Kerkük/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Şirket Yırca kararına itiraz edemeyecek

SONRAKİ HABER

Erzurum'da 3 belediye işçisi metan gazından zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...