10 Kasım 2014 10:07

Şirket Yırca kararına itiraz edemeyecek

Soma Yırca'da Kolin Şirketler Grubu'nun kurmak istediği termik santralle ilgili Danıştay'ın aldığı gerekçeli kararın ayrıntıları ortaya çıktı. Gerekçeli kararda, Kolin Şirketler Grubu'nun planladığı santralin o bölgede kurulamayacağı net olarak ifade edilirken, şirketin karara itiraz edemeyeceği de belirtildi.

Paylaş

Greenpeace ve Yırca köylülerinin açmış olduğu davada Danıştay 6. Dairesi'nin oy birliğiyle aldığı kararın, sadece acele kamulaştırmanın yürütmesinin durdurulmasına değil, aynı zamanda Yırca'daki zeytinlik alanda Kolin Şirketler Grubu'nun planladığı santralin kurulamayacağına hükmettiği kaydedildi. Danıştay vermiş olduğu kararında, son yasal düzenlemeler uyarınca, yürütmeyi durdurma kararına itiraz edilemeyeceğine de hükmetti.

Greenpeace'in ve köylülerin avukatı Deniz Bayram "Görülmektedir ki, oybirliği ile alınan kararın gerekçesinin anlamı; zeytinliklerde termik santral yapılamaz. Bu karar, son dönemde çeşitli tehditler ile karşı karşıya kalan Anadolu'nun zeytin ağaçlarının, maden, enerji, endüstri vb. yatırımlara karşı korunması anlamına gelir. Yırcalılar'ın mücadelesi, en başından itibaren haklı ve meşru idi. Sesimizi hep duyurmaya çalıştık, tedbir alınmasını talep ettik, ancak sesimizin ısrarla duyulmaması ve tedbir alma yükümlülüklerinin yerine getirilememesi 6000 zeytin ağacına mal oldu" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de işgal altındaki bazı noktalar geri alındı

SONRAKİ HABER

CHP heyeti: Türkmenlerin yaşadığı mağduriyet görülmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...