10 Kasım 2014 09:17

Sierra Leone’de Ebola vakaları artıyor

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de dün, tek bir günde 111 yeni Ebola hastası tespit edildi. Rakamın ağustostan bu yana tespit edilen en yüksek günlük rakam olduğu açıklandı.

Paylaş

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de dün, tek bir günde 111 yeni Ebola hastası tespit edildi. Rakamın ağustostan bu yana tespit edilen en yüksek günlük rakam olduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler henüz tespit edilemeyenlerle birlikte gerçek durumun çok daha vahim olabileceği konusunda uyarıyor.

HASTA SAYISI HIZLA YÜKSELİYOR

Sierra Leone’de hızla yeni Ebola vakaları ortaya çıkıyor. Bu gelişme, geçtiğimiz haftalarda medyada yer alan ‘Ebola geriliyor’ haberlerini de yalanlar nitelikte.

Sağlık ve Hıfzısıhha Bakanlığının görevlendirdiği resmi yetkililerin açıklamalarına göre sadece geçtiğimiz pazar günü 111 yeni Ebola hastası tespit edildi. Cumartesi günü tespit edilen yeni hasta sayısının ise 45 olduğu belirtiliyor. Hastaların 24’ü başkent Freetown’da yaşıyor.

Öte yandan Uluslararası Medikal Şirketler örgütü ülkede 100 yataklı yeni bir hastane inşa ediyor ancak hastanenin kasım sonundan önce açılamayacağı öğrenildi. Dünya Sağlık Örgütü ise sadece Sierra Leone’de 4 bin yatak ihtiyacına işaret ediyor. Ülkede yatakta tedavi edilebilen hasta sayısı sadece 500.

Birleşmiş Milletler de Sierra Leone’de hastaların sadece yüzde 50’sinin kayıt altına alınabildiği konusunda uyarıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Askerlere öldürme emrini Bakanlığınız mı veriyor?

SONRAKİ HABER

Nijerya'da okula bomba: Onlarca öğrenci öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...