12 Temmuz 2011 12:36

Tuğba Özbek'in katilleri hakkında suç duyurusu

Oğlu ile birlikte eski eşi tarafından yakılarak katledilen Tuğba Özbek'in ölümünden, onu yaptığı tüm başvurulara rağmen korumayan devletin sorumlu olduğuna dikkat çeken kadınlar, suç duyurusunda bulundu.Kadın Cinayetlerini Durduracağız İnisiyatifi, çocuğu ile birlikte boşandığı eşi tarafından yakılarak katledilen Tu

Tuğba Özbek'in katilleri hakkında suç duyurusu
Paylaş


Kadın Cinayetlerini Durduracağız İnisiyatifi, çocuğu ile birlikte boşandığı eşi tarafından yakılarak katledilen Tuğba Özbek için İstanbul Sultan Ahmet Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, katil zanlısı Şükrü Öksüzoğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İnisiyatif üyesi kadınlar tepkilerini açtıkları, ''Kadını katleden erkeğe, korumayan devlete karşı'' pankartı ve üzerinde katledilen kadınların resimlerinin bulunduğu dövizlerle gösterdi. Açıklamada ayrıca sık sık, ''Kadın katillerinden hesap sorulsun'' sloganı atıldı.

'DEVLET KADIN CİNAYETLERİNİ ÖNLEMİYOR'

İnisiyatif üyesi kadınlar adına açıklama yapan Özge Akman, Özbek'in ölümünden sorumlu isimlerden hesap sormak için bir araya geldiklerini ifade etti. Yaşanan cinayetin tek sorumlusunun Şükrü Üksüzoğlu olmadığına dikkat çeken Akman, ''Tuğba Öksüz gördüğü şiddetten dolayı 17 kez savcılığa başvurdu. ancak devlet hiçbir önlem almadı. Devlet kadın cinayetlerini önlemiyor, bitmesi için hiçbir çaba sarf etmiyor'' dedi.

Cinayette tüm sorumluların yargılanması için mücadele vereceklerini kaydeden Akman, sorumlular yargılanıp cezalarını alana ve kadın cinayetleri son bulana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından kadınlar Şükrü Öksüzoğlu hakkında suç durusu dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığına verdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Form Mukavva işçisi direniş çadırı kurdu

SONRAKİ HABER

BDP'li Han tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...