10 Kasım 2014 04:36

Mustafa Kemal Atatürk anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yılı kapsamında Türkiye genelinde anma törenleri düzenlendi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'de saat 09.05'te Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Millî Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: "Vefatının 76. Yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal’i bir kez daha derin bir hürmetle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının işaret ettikleri, hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere, millet olarak her zamankinden daha yakınız. Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, ileri standartlara ulaşan demokrasisi, içeride temin ettiği huzuru ve refahı, dışarda elde ettiği itibarıyla, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizden devraldığımız mirası azimle taşımaya; gazi ve şehitlerimizin uğruna can verdikleri vatanımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun!"

Ayrıca tören sırasında Türk Yıldızları da Anıtkabir üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

DOLMABAHÇE'DE ANMA

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen programda, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada bulunan yatağa karanfiller konuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk'ün odaya ziyaretçiler alındı.

ATATÜRK, TAKSİM’DE ANILDI

Taksim’de yapılan anma İstanbul Valiliği, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşların çelenklerinin anıta bırakılmasıyla başladı. Törende, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Aynı saate Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu, sürücüler araçlarını durdurdu.

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra AK Parti'den istifa eden milletvekili Ertuğrul Günay'ın da bulunması dikkat çekti. Baro Başkanı Kocasakal'ın Atatürk figürlü kravat taktığı görüldü.

KADIKÖYDE İNSAN ZİNCİRİ İLE ANDILAR

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında Kadıköy Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi. Caddebostan sahilinde bir araya gelen insanlar el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Ellerindeki Türk bayrakları ile sahilde boydan boya sıralanan insanlara balık adamlar da eşlik etti. Teknelerin ve sörf yelkenlerinin üzerinde Türk bayrağı açan balık adamlar, ayrıca denizde de dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Denizdeki balıkçı tekneleri de bu etkinliğe eşlik etti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘PKK silah bırakma konusunda ayak sürüdü’

SONRAKİ HABER

Muğla'da deprem!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...