10 Kasım 2014 00:50

Buldukları salonu oda yaptılar

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurtlarında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunlardan biri de Dicle Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Mehmet Akif Öğrenci Yurdu. Yurtta, masa yetersizliğinden dolayı yemeklerin yerde yenilmesi, odalarda kapasiteden fazla kişinin kalması yetmezmiş gibi öğrenciler okuma odası, ütü ve saç kurutma odasında yatmak zorunda kalıyor.

Paylaş

Doğan SEKMEN
Diyarbakır

Mehmet Akif Yurdu'nda kalan öğrencilerin hijyenden yoksun 30 kişilik odalarda kaldığını söyleyen Arap Dili Edebiyatı 1. Sınıf Öğrencisi Kadir Uslu önce odalardan başlıyor: “Yurttaki okuma salonu olarak kullanılan oda, yatmak için 30 kişilik oda haline getirildi. Elbise dolabı yok, eşyalarımız yerde.”
Ayrıca şu an kaldığı yurda 120 TL ödemesi gerektiğine dikkat çeken Uslu “Ama bize yeni taşınacağımız yurda gideceğimizi söylediler. İki aydır taşınmadık ve biz öğrencilerden iki aydır haksız yere 165 lira alıyorlar. Bizden iki aydır haksız yere alınan 90 lirayı geri istiyorum” dedi. Yeni yurda derhal taşınmak isteğini belirten Uslu, “Şu an kaldığım yurtta hiçbir sosyal aktivite yok, yemeklerimiz kötü çıkıyor. Çoğu zaman dışarıda yiyorum. En önemlisi yurt idaresinin bizim sorunlarımızla ilgilenmesini istiyorum” diye konuştu. Uslu yeni haklı olarak yeni yurda taşınmak istiyor ancak orada da sorunlar peşini bırakmayacak gibi görünüyor. Zira yeni yurt üniversiteye çok uzak ve bu kez öğrencilerin karşısına ulaşım problemi çıkıyor.

‘DERS ÇALIŞAMIYORUZ’

Öğrencilerin çoğu kez protesto ve basın açıklaması yaptığını anlatan Doğan Turan da “Ama buna yurt idaresi kulak tıkayıp öğrenci taleplerini görmezden geliyor” dedi. Çok küçük olmasına rağmen odada 6 kişinin kaldığını anlatan Doğan, “Odamızda ranzalardan dolayı pencereler açılmıyor. O yüzden oda çok havasız kalıyor. Ders çalışabileceğimiz hiçbir ortam yok. Yurda aslında hiçbir şekilde para ödememeliyim, ama KYK bizden 165 TL alarak resmen bizi soyuyor” diye konuştu.

‘YEMEKLER YERDE YENİLİYOR’

Dicle Üniversitesi’nde de ayrı bir sorun yaşanıyor. Arkeoloji 1. Sınıf Öğrencisi Çağdaş Balçık, “Yemekhanelerde yeteri kadar masa-sandalye yok. Çoğu kez bahçede, yerde yemek zorunda bırakılıyoruz. Her fakültede yemekhane olmadığından dolayı farklı fakültelere gidiyoruz yoğunluk oluyor. Çoğu arkadaşımız yemek bile yiyemiyor. Derslere aç gidiyoruz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

İki ildeki kazalarda işçiler ölümden döndü

SONRAKİ HABER

Bakanlık ‘olmaz’ denilen termiğe izin vermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...