09 Kasım 2014 15:58

Manisa'da çevre platformu oluşturuldu

Manisa'daki ilçelerde çevre konusunda etkinlik gösteren kitle örgütü, dernekler ve sendikalar bir araya gelerek, 'Manisa Çevre Platformu'nu oluşturdu. Platformun ilk faaliyetinin Soma'nın Yırca Mahallesi'nde kesilen zeytin ağaçlarının yerine yenisini dikmek olacağı belirtildi.

Paylaş

Manisa Çevre Platformu ilk toplantısını yaptı. Manisa Eczacılar Odası'na ait Eczacı Neşe Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı İbrahim Demran, platform hakkında bilgi verdi. Platformun hala oluşum aşamasını sürdürdüğünü dile getiren Demran, platformun amacının Manisa'da çevre konusunda ortak bir bilinç ve hareket oluşturmak olduğunu söyledi.

Demran yaptığı açıklamada, "Manisa'da çevre amaçlı, çevreye duyarlı derneklerin, meslek odalarının bir araya gelerek ilimizin topraklarına, insan sağlığına hep beraber sahip çıkma arzusu ile bir oluşumdur. Bu platformun asla siyasi bir duruşu yoktur. Önümüzdeki haftalarda veya aylarda siyasi partilerimizde bu platformun içinde olabilecek. Platform toprağa, geleceğe ve sağlığa sahip çıkmanın bir başlangıcıdır. Çevre konusunda ortak bir ses çıkarmak istedik ve platformu oluşturmaya başladık" diye konuştu.

YIRCA’DA YAŞANAN PLATFORMU ZORUNLU HALE GETİRDİ

Yırca Mahallesi'nde yaşanan olayların platform oluşturulmasını artık zorunlu hale getirdiğinin altını çizen Demran, "Platformda herkes eşit şartlardadır. İlimizde çevre bilincinin oluşabilmesi için, Manisa Tarzanı'nın torunlarını olduğumuzu göstermek için platform kurmak zorundaydık. Bu süreci Soma'da yaşananlar biraz daha hızlandırdı. Yereldeki çevreci örgütlerin tek çatı altında koordineli bir şekilde hareket etmesini sağlayacağız. Şuanda platformdaki dernekler faaliyette. Sadece dönem sözcülüğünü oluşturacağız. Bu derneklerin ortak sesini seçeceğimiz dönem sözcümüz dile getirecek" diye konuştu.

KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE YENİLERİNİ DİKECEKLER

Demran, platformun dönem sözcüsünü belirlenmesini ardından ilk faaliyetlerinin Yırca Mahallesi'nde olacağını vurgulayıp, "Buradaki kesilen zeytinlerin yerine yasal süreç tamamlandığında zeytin ağaçları dikeceğiz" diye konuştu. Demran açıklamasının ardından platform hakkında ilçelerden gelen çevre kuruluşu üyelerine bilgi verdi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Uşak’ta 270 günde bitirilmesi istenen inşaatta iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, İstanbul Başakşehir'i 2-1 mağlup etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...