09 Kasım 2014 00:59

Kız Kardeşlik Köprüsü için ‘Bir Kazak da Sen Ör’

Esenyalılı kadınlar başlattı, Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’ndeki kadınlar büyütüyor. Kız Kardeşlik Köprüsü giderek sağlamlaşıyor. Gülsuyulu kadınlar, “Bir Kazak da Sen Ör” diyerek örecekleri kazaklarla Kobanê’deki kadınların bedenlerini, mahalleden Kobanê’ye uzanacak dayanışma ruhuyla da mücadeleyi sıcak tutacak. Yaptıkları basın toplantısının ardından hızla kazakları ve dayanışmayı örmeye başlayan kadınlara sorularımızı yönelttik.

Paylaş

Müslime KARABATAK
İstanbul

Sevgi Delibaş, kadınların savaşın içinde mücadele etmeleri ve uğradıkları şiddetin buradaki kadınların içini sızlattığını söylüyor. Delibaş, “Ama göstermiş oldukları direnç de gurur veriyor. Kadınlar inandığı mücadelenin her zaman en ön saflarında yer alır. Kobanê’deki kadınlar da bunun tarihteki bir örneği. IŞİD’in kadınlar üzerindeki politikaları da belli. Bizler de kadınlar olarak Kobanêli kadınların yaşadıklarını anlayabiliyoruz. Bu yüzden bir dayanışma kampanyası başlattık ve bunun devam etmesini çoğalarak büyümesini diliyoruz” diyor.

Ebru Ünal da yaptıkları çalışmaları anlatıyor: “Henüz dernek kurma girişimindeyken Şengal’de Ezidi kadınlara buradan destek olabilelim diye pazar yerlerinde stant açtık, fotoğraflar asarak, orada yaşananları anlattığımız bir çalışma başlattık. Kadınlar için yaptığımız destek çağrısına para vererek ya da bir paket makarna getirerek katıldı insanlar. Şimdi de bunu devam ettiriyoruz ama aynı zamanda mahallemizde bunu daha iyi anlatabilmeyi hedefliyoruz.

Zehra Demir de çalışmalara katılmak isteyen, destek olmak isteyenlere çağrı yapıyor: “Gülsuyu Mahallesi Mustafa Bakkal durağındayız. Kapımız tüm kadınlara açıktır. Facebook sayfamız Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi, oradan da bize ulaşabilirler. Örgü öremeyenler de katılabilirler bu kampanyaya, başka ihtiyaçlar da var kadın ve çocuklara yönelik. Ped, çocuk maması, çocuk bezi, temizlik maddeleri, gıda maddeleri, giyim gibi ihtiyaçlar var.”

ACIMAK DEĞİL!

“Biz de aynı duruma gelseydik, oradaki kadınlar da bizim gibi düşüneceklerdi” diyen Fadime Gökdeniz de konunun acımak olmadığını söylüyor: “Acımak değil, onların zor durumlarında burada sesimizi duyurmak. Burada kardeşlerinin olduğunu hissettirebilmek. Kadınlar bir savaşın içinde zor durumdalar, kış şartlarında elimizden geldiğince kazak örüp gönderebiliriz.”

ÖNCEKİ HABER

Merkezi yönetim değil Erdoğan bütçesi!

SONRAKİ HABER

Ya satılan verilerin akıbeti ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa