08 Kasım 2014 17:25

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 9. hafta maçında Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta 10 kişi kalan rakibi Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Çaykur Rizespor 53. dakikada Kıvanç Karakaş kırmızı kart gördüğü için maçı 10 kişi tamamladı

Paylaş

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 9. hafta maçında Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta 10 kişi kalan rakibi Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Çaykur Rizespor 53. dakikada Kıvanç Karakaş kırmızı kart gördüğü için maçı 10 kişi tamamladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem İlker Meral'in düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golleri 41. dakikada Michal Kadlec ve 80. dakikada da Pierre Webo attı. Konuk Çaykur Rizespor'un golünü ise Fenerbahçe'den Michal Kadlec 6. dakikada kendi kalesine gönderdi.

Maçın 26. dakikasında Rizespor kalecesi Serkan kırıntılı Dirk Kuyt’un penaltısını kurtardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 19'a çıkardı ve averajla liderliğini sürdürdü. Konuk Çaykur Rizespor ise 10 puanda kaldı.

6. dakikada konuk ekip öne geçti. Bu dakikada Engin Bekdemir'in sağdan cezaalanına yaptığı ortada Kadlec, topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. 0-1.

11. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in cezaalanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

14. dakikada Kuyt'ın cezaalanı dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

22. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada Kweuke'nin savunmanın arkasına attığı topa Holosko hareketlendi. Kaleci Volkan Demirel, tehlikeyi sezdi, cezaalanı dışına kadar çıkarak kafayla meşin yuvarlağa vurdu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakikada Fenerbahçe penaltı atışından yararlanamadı. Bu dakikada cezaalanı içinde Eren Albayrak, topu rövaşatayla uzaklaştırmak isterken Mehmet Topal'a sert bir biçimde faul yapınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Kuyt'un kullandığı penaltı atışını kaleci Serkan Kırıntılı, kornere çeldi.

41. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Bu dakikada Meireles'in kullandığı köşe atışında Kuyt'un kafasından seken topu takip eden Kadlec, kafasıyla meşin yuvarlağı tamamladı ve ağlara gönderdi: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

53. dakikada konuk ekip sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada Kıvanç Karakaş, yine Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı.

54. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında cezaalanı içinde topla buluşan Kuyt'un vuruşu yan ağlarda kaldı.

71. dakikada Hasan Ali'nin kullandığı köşe atışında Webo'nun kafa vuruşu Serkan Kırıntılı'nın ellerinde kaldı.

80. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada sağ çaprazda topla buluşan Sow, kale sahası içine gönderdi. Defansın arasından geçen topla buluşan Webo'nun vuruşu kaleci Serkan'a çarpıp ağlarla buluştu. 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Kardemir Karabük'ü deplasmanda 2-1 yendi

SONRAKİ HABER

Torba yasalar işverene suç işleme hakkı veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...