08 Kasım 2014 16:15

Yeni Asır Gazetesi protesto edildi

Halkevleri'nin Kobanê'ye yardım kampanyası çerçevesinde "Kardeşliğe köprü ol" sloganıyla düzenlediği konseri, "Yasadışı" ve "Marjinal" ilan ederek haberleştiren Yeni Asır Gazetesi protesto edildi.

Paylaş

İzmir Müzisyenler Derneği (İMD), MKM İzmir Şubesi, Praksis Müzik Topluluğu'nunda aralarında yer aldığı gruplar, Yeni Asır Gazetesi, Halkevleri'nin "Kardeşliğe köprü ol" sloganıyla 3 gün önce düzenlediği, konseri "Yasadışı" ve "Marjinal" ilan ederek haberleştirmesi, Sevinç pastanesi önünden gazetenin Çankaya'daki merkezine kadar düzenlenen yürüyüşle protesto etti. ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy'un da aralarında yer aldığı ve "Kahrolsun bağzı 'asır'lar" pankartı taşıyan grup, "Bijî berxwedana Kobanê", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarla attı.

İzmir Halkevleri üyesi Evrim Çakır IŞID çetelerinin saldırılarına maruz kalan Kobane halkı için "Kardeşliğe köprü ol" sloganıyla yardım konseri düzenlediklerini hatırlatarak, "Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen konserde makbuz karşılığında yardımlar toplandı. Ancak insanlıktan ve kardeşlikten nasibini almamış Yeni Asır Gazetesi tamamıyla gerçek dışı bir haberle kampanyamızı 'yasadışı', sanatçı dostlarımıza da 'marjinal' ilan etti" diye konuştu.

Çakır'ın ardından konuşan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy da Yeni Asır'ın AKP'nin yönlendirmeleri ile bu tarz haberler yaptığına dikkat çekerek, "AKP'nin kolluk güçleri ile AKP medyası Kobanê'deki direnişe engel olamayacak" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Devlet eliyle sağlık ak süt gibi helal!

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Kardemir Karabük'ü deplasmanda 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...