08 Kasım 2014 14:39

Otopsi raporu ölüm‘Şarapnelden’ dedi

Sınırdan geçerken başından vurularak yaşamını yitiren Kader Ortakaya ile otopsi raporu açıklandı. Rapor’da ölümün şarapnel parçasıylha olduğu öne sürülürken, ön otopside bulunan doktor ve olayın tanığı İbrahim Ayhan bunu yalanladı. Söz konusu otopsi raporunda yeteri kadar Adli Tıp Uzmanı ve Patolog uzmanı olmadığı için otopsinin tek hekimle yapıldığı ibaresi de dikkat çekti.

Paylaş

Sınırdan geçerken başından vurularak yaşamını yitiren Kader Ortakaya ile ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıkladığı raporda Ortakaya’nın ölümüyle ilgili , “ateşli silah muhtemel şarapnel parçası yararlanmasına bağlı yaygın kafatası ve kaide kırıkları ile birlikte beyin harabiyeti ve kanaması sonucu öldüğü” ifadelerine yer verildi. Raporda, ateşli silah ürüne rastlanmadığı da ileri sürüldü.

Öte yandan otopsi raporunun girişinde “Yeteri kadar Adli Tıp uzmanı ve patalog uzmanı bulunmadığından ölü muayene ve otopsi işlemine tek hekimle başlandı” ibaresi de dikkat çekti

ÖN OTOPSİDE BULUNAN DOKTOR ŞERH KOYMUŞ

Ön otopsi incelemesinde hazır bulunan Doktor Süleyman Koyunsever, “Ölü Muayene ve Otopsi Tutanağı”nda geçen “muhtemel şarapnel parçasından yaralandı” ibaresine şerini koyarak, itiraz ediyor. Koyunsever, “Muhtemel şarapnel parçası ifadesine katılmıyorum” diyerek, itirazını tutanağa geçiriyor. Ortakaya’nın vücudunda başka bir parçanın ve yanma izinin bulunmaması da şarapnel olmadığının kanıtı olduğu belirtiliyor.

‘ŞARAPNEL PARÇASI OLMADIĞI KESİN’

Yine Ortakaya’nın vurduğu an sınırın bu tarafında sanatçılarla birlikte yapılan açıklamaya katılan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Şarapnel parçası olmadığı kesindir” dedi. Ortakaya’nın hedef gözetilerek vurduğunu altını çizen Ayhan, “Olay esnasında oradaydım. Şarapnel parçası olamaz. O esnada hiçbir havan ve top atılmadı. Sadece gaz bombası ve silah sesleri geldi. Sınırı geçenlerin hepsinin arkası dönüktü. Hiçbir şekilde uyarı yapılmadı. Kesinlikle hedef gözetilerek, kasıtlı vuruldu. Açık bir infazdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Afgan mültecileri taşıyan tekne battı: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Ak-Saray’a değil emekçiye bütçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa