08 Kasım 2014 12:44

Ermenek faciasında 7 gözaltı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazası ile ilgili olarak 7 kişinin gözaltında olduğunu, 1 kişinin de arandığı söyledi.

Paylaş

Bakan Yıldız yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Sayın başsavcımızla da görüştüğümüzde toplam 8 kişilik gözaltı olduğunu ama birine ulaşılamadığını, o yüzden onunla alakalı yakalama emri çıkartıldığını, 7 kişinin şu anda halihazırda gözaltına alındığını biliyoruz. Bu 8 kişinin 3 kişisi maden sahipleri ile alakalı. 5 kişisi ise teknik personelle alakalı. Genel müdürü, işletmecisi ve mühendisleri olmak kaydıyla. Sahibi de o 3 kişinin arasında. Aranan kişinin o olduğunu söyledi sayın başsavcı. 8 kişilik bir gözaltı var. Birisi hakkında şu anda adresinde ulaşılamadığı için yakalama emri çıkartılmış durumda. Onun ocağın sahibi olan kişi olduğunu sayın başsavcımız söyledi. Diğer 7 kişinin 2’si yine ocağın sahiplerinden ortaklarından olduğunu belirttiler. 5 kişi de teknik personel. Dolayısıyla toplam 8 kişi üzerinde duruluyor.”

 "Bununla alakalı daha önce sayın başsavcımızı eleştirenler olmuştu. Bu aslında haklı bir eleştiri değil." diyen Bakan Yıldız sözlerine şöyle devam etti: "Hukuken ölümün gerçekleşmiş olmasıyla beraber. Bunlar sağlanabiliyor. Yani bize göre teknik açıdan maden ocağında cansız bedenlerine ulaştığımızı biz söylemiş olsak bile onların hukuken başsavcılık tarafından otopsilerinin yapılması ve ondan sonra ilan edilmesi gerekiyor. Hukuki bir süreçtir bu. Sayın başsavcımız onları tamamladılar. Dolayısıyla şu anki en son geldiğimiz durum bu. Adli süreç sayın başsavcılık tarafından yürütülmekte." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da kadınlar Kader’i unutmadı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da polis terörü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...