08 Kasım 2014 10:15

Yüksek gerilim mahkemeyi takmadı

Esenyurt’ta yürüyüş parkı üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı tartışmalara neden oldu. Durumu protesto eden mahalle sakinleri mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Mahkeme kararına rağmen yüksek gerilim hattını taşıyacak olan direklerin inşaatı ise devam ediyor.

Paylaş

Mahalle sakinlerinden Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çiftçi, “Biz burada yüksek gerilim hattı yapılmaması için mücadele ettik. Bireysel olarak mahkemeye başvurduk. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar 31 Ekim günü çıkmasına rağmen dün akşam itibariyle tekrar inşaatta çalışma başladı. Emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, belediye ve elektrik idaresine bu yazıyı ilettik. Buna rağmen çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.

RANT YÜZÜNDEN Mİ?

Mahkeme, ‘Dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması’ nedeniyle durdurma kararı vermişti.

Mahallelilerin iddiasına göre, yüksek gerilim hattının geçtiği yer imara açılarak yüksek katlı binalar yapılmaya başlandı. Bu nedenle yüksek gerilim hattının yürüyüş parkının üzerinden geçirilmesi için de çalışmalar başlatılarak direklerin temelleri de parkın içine inşa edildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Dicle: Coğrafyamızın zenginliğinden pay istiyoruz

SONRAKİ HABER

'Veli 12 yılda 5 kat soyuldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa