08 Kasım 2014 00:57

‘Sen de örgünü al gel’

Kobanêli kadınlarla dayanışmak ve barış sözünü ortaklaştırmak üzere başlatılan Kız Kardeşlik Köprüsü için Esenyalılı kadınların ardından bir adım da Gülsuyu-Gülensu Kadın Dayanışma Evi’ndeki kadınlardan geldi.

Paylaş

Gülşah İMREK
İstanbul

Kobanêli kadınlarla dayanışmak ve barış sözünü ortaklaştırmak üzere başlatılan Kız Kardeşlik Köprüsü için  Esenyalılı kadınların ardından bir adım da Gülsuyu-Gülensu Kadın Dayanışma Evi’ndeki kadınlardan geldi. Dayanışma Evi’nde dün açıklama yapan kadınlar Kobanêli kadınlar için dayanışma kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Kadınlar adına ortak açıklamayı okuyan Güler Özdemir, “Her gün onlarcamız erkek şiddeti ile mezara giderken, bütün dünyanın gözleri önünde IŞİD terör örgütünün yaptığı katliam Ortadoğu halklarının üzerine karabasan gibi çöktü. Kuzey Irak’ta Türkmenlerin kafasını kesen, kadınları köle pazarlarında satan Şengal’de, Ezidileri göç yollarına sürükleyip, dünyada “İkinci Kerbela’yı” yaşatan barbarlık devam ediyor. Yüzbinlerce kadın aç, susuz evlerini terk etmeye zorlanıyor, tecavüze uğruyor, yok ediliyor. Kadınlar üzerinden gerçekleştirilen bu katliama seyirci değiliz. O nedenle Kobanêli kız kardeşlerimizle dayanışıyoruz.” dedi. Hükümetin bu vahşeti görmezden geldiğine de dikkat çeken Özdemir, “İstanbul’un Maltepe İlçesindeki Gülsuyu Mahallesi’nden kadınlar olarak kız kardeşlerimize el uzatıyoruz. Dayanışma Kampanyamızı başlatıyor, tüm kadınları bu kampanyanın bir parçası olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Gülsuyulu kadınlar, dayanışma kampanyası çerçevesinde ilk olarak Kobanêli kadınlar ve çocuklar için ‘Bir Kazak da Sen Ör’ diyerek dayanışma kampanyasına çağırıyor. Dayanışma evinden başlatılan bu çağrı Gülsuyu’daki pek çok kadına ulaşmayı hedefliyor. Dört bir yanda sürecek kampanya kadınların barış için ortak sözü kurmak üzere buluştukları toplantılar, film gösterimleri ve pek çok etkinlikle devam edecek.

ÖNCEKİ HABER

Phaselis'e otel rüyası şimdilik bitti!

SONRAKİ HABER

Patron para kaybetmesin diye ölüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...