07 Kasım 2014 17:48

Kadıköy'de Ortakaya eylemine polis saldırısı

Kobanê sınırında Kader Ortakaya'nın askerlerce katledilmesini protesto için AKP Kadıköy ilçe binasına doğru yürüyüşe geçen yüzlerce kişiye polis saldırdı. Gençlerin karşılık vermesiyle çatışmalar ara sokaklarda bir süre devam etti.

Paylaş

HDK Kadıköy Gençlik Meclisi'nin çağrısıyla HDP Kadıköy ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Kobanê sınırında Kader Ortakaya'nın askerlerce katledilmesini protesto için yürüyüşe geçti. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile MKM sanatçılarının da destek verdiği yürüyüşte, "Katil devlet hesap verecek" pankartı açılarak, "Kader Ortakaya ölümsüzdür", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Bijî berxwedana YPG" sloganları atıldı. Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüyen kitle, ardından Kadıköy Altıyol'da bulunan Boğa Heykeli'ne geçerek açıklama yaptı. HDK Gençlik Meclisi adına açıklama yapan Perihan Koca, "Bilinmelidir ki yoldaşımızın direnişi, direnişimiz. Devrimci iradesi irademizdir. Yoldaşımızı katledenlerden hesap soracak, bıraktığı bayrağı devrimci kavgamızda dalgalandıracağız" dedi.

GAZETECİ KURAY'A SALDIRI

Açıklamanın ardından AKP Kadıköy İlçe binasına doğru yürüyüşe geçen kitleye polis, gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı. Gençlerin, havai fişek ve taşlarla karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar ara sokaklarda bir süre devam etti. Ara sokaklara rastgele atılan rastgele gaz bombalarından dolayı yurttaşlar etkilenirken, haber takibi yapan ANF muhabiri Zeynep Kuray'a fiziki saldırıda bulunan bir sivil polis, Kuray'ı "Senin kafanı gözünü kırarım" şeklinde tehdit etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Arap şeyhi, Vosvos'una 1 milyon dolar teklif etmiş!

SONRAKİ HABER

Obama, Irak'a bin 500 asker yolluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...