07 Kasım 2014 14:43

‘Mescid-i Aksa’da gerginliği düşüreceğiz’

İsrail ve Filistin arasında bir taraftan barış görüşmeleri sürerken, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’teki gerginlik patlama noktasına vardı. Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail askerlerinin baskınından sonra, İsrail hükümeti tansiyonu düşürmeye çalışıyor.

Paylaş

İsrail ve Filistin arasında bir taraftan barış görüşmeleri sürerken, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’teki gerginlik patlama noktasına vardı. Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail askerlerinin baskınından sonra, İsrail hükümeti tansiyonu düşürmeye çalışıyor.

El Cezire’nin haberine göre, Netanyahu, Ürdün Kralı Abdullah’ı arayarak Mescid-i Aksa’da ki gerginliği düşüreceğini söyledi.  
Netanyahu ve  Kral Abdullah arasındaki telefon görüşmesi, İsrail güvenlik güçlerinin, bir grup Yahudi’yi Aksa’nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye almasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmanın ardından geldi. Kuveyt gazetesi el-Ceride’nin haberine göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Kral Abdullah, Ürdün’ün başkenti Amman’da bir araya gelerek, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki gerginliği düşürmek için toplantı yapmışlardı.

KARADAVİ’DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Müslümanların harekete geçmesini isteyen Karadavi, “Mescid-i Aksa’yı kurtarın” dedi. Müslüman siyasetçilerin de kişisel çıkarlarını ve görüş ayrılıklarını bir yana bırakması talebinde bulunan Karadavi, “Ümmetin kutsal değerlerini korumak için bir araya gelin. Yöneticilerin birlik olup koalisyon kurmalarına zorlamak için de halklar birbirine destek olsun.” çağrısında bulundu.
Filistinlilere de Mescid-i Aksa’ya gitmeleri talebinde bulunan Karadavi, Mescid-i Aksa’ya gidip orada nöbet tutabilenler gitsin. Kudüs’e giderek kardeşleriyle birlikte kalabalık oluşturabilecekler harekete geçsin. Tüm ümmete de Filistinli kardeşlerinin kararlı ve sabit cephelerini kuvvetlendirmek için her türlü desteği sağlasın.” diye konuştu.

İKİ HAFTADA 188 GÖZALTI

Öte yandan İsrail askerleri, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki çatışmaların ardından 31 kişiyi gözaltına aldı. Cenin, Ramallah ve Beytüllahim’de de çok sayıda eve baskın yapıldı. Filistinliler, son 2 haftada 188 kişinin İsrail işgal kuvvetleri tarafından gözaltına alındığını açıkladılar. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Obama’dan Hamaney’e gizli mektup

SONRAKİ HABER

Nusra, İdlip'in kuzeyinde 3 köyü daha ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...