07 Kasım 2014 13:38

Gaz fişeği parmağını koparttı

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yaşayan 9 yaşındaki N.Ş, 6-7 ekim tarihlerinde gerçekleşen Kobanê eylemlerine yönelik polis müdahalesinden günler sonra polisin sokakta bıraktığı kullanılmamış gaz fişeğinin elinde patlaması sonucu bir parmağını kaybetti.

Paylaş

Sinan TUNÇDEMİR

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yaşayan 9 yaşındaki N.Ş, 6-7 ekim tarihlerinde gerçekleşen  Kobanê eylemlerine yönelik polis müdahalesinden günler sonra polisin sokakta bıraktığı kullanılmamış gaz fişeğinin elinde patlaması sonucu bir parmağını kaybetti.

24 Ekim’de gerçekleşen olayda sol el başparmağını kaybeden N. Ş.’nin  işaret parmağında da ağır hasar meydana geldi. Polisin patlayıcıyı kasıtlı olarak bıraktığını söyleyen Anne Kadriye Ş, daha önce de çocukların benzer şekilde yaralandığını ya da yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Olay gününü anlatan 9 yaşındaki N. Ş. ise, çöp  atmak için sokağa çıktığını bu sırada gaz fişeğiyle oynayan arkadaşlarını görünce onların yanına gittiğini söyledi. Fişekle oynamaya başladığını anlatan N.Ş,  o sırada eline aldığı taşı fişeğe vurmasının ardından fişeğin patladığını söyledi. Fişeğin patlayabileceğini düşünmediğini söyleyen N.Ş, “Fişek patladıktan sonra parmaklarımdan kan akmaya başladı.  Fişekten çıkan gaz gözlerimi yaktı, nefes alamadım” dedi.

Anne Kadriye Ş, “Çöp atmak için dışarı çıktım. O sırada N.Ş.  okuldan geliyordu, kapıda karşılaştım. Çöpleri elimden alarak, ‘Anne çöpleri ben atarım’ dedi. 10 dakika sonra da gaz fişeğiyle yaralandığı haberini aldım” diye anlattı. Anne Kadriye Ş,  patlamanın ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdıkları N.Ş’nin sol el başparmağının üç saat süren ameliyata rağmen kurtarılamadığını, işaret parmağında ise kemik kırılması ve yırtılmaların olduğunu söyleyerek, “Polisin bunu bize yapmaya hakkı yok” diye isyan etti.

‘POLİSLERİ UYARMIŞTIK’

Kobanê eylemlerinin ardından polisin yaşadıkları mahalle ve sokaklardaki belirli noktaları zırhlı araçlarla sabaha kadar tuttuğunu belirten anne Kadriye Ş, abluka altına alınan noktalarda polislere ait patlayıcı maddeler bulduklarını ve bu yüzden polisleri uyardıklarını söyledi. Oğlunun parmağının sokakta bulduğu gaz fişeğiyle oynadığı sırada koptuğunu söyleyen anne Ş, aynı mahallede daha önce de birçok çocuğun benzer şekilde yaralandığını ifade etti. Anne Kadriye Ş, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mert Değirmenci’nin ölümü neden soruşturulmuyor?

SONRAKİ HABER

‘Trafik kazası değil iş cinayeti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...