07 Kasım 2014 12:21

Hükümet heyeti Bursa'da duygulu anlar yaşadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı. Davutoğlu'nun gündeminde İsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya girmesi vardı.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı. Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce eşlik etti.

Arınç Bursa'daki konuşmasında yine ağlarken Davutoğlu'nun gündeminde ise Mescid-i Aksa vardı. Davutoğlu'nun da Arınç konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü.

Arınç, konuşmasında "Bir olay beni ve başbakanımızı çok duygulandırdı. Yabancıydı. Suriyeli, Iraklı, Mısırlı olabilirdi. Veya Ürdünlü idi. Arapça konuştu. Sarıldı. Başbakanımıza bırakmak istemedi. ‘Siz müslümanların izzetisiniz. Müslümanlar sizinle izzet buluyor’ dedi. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Kudüs’ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camii’ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük tepki gösterdiğini biliyoruz. Dünyada pek çok İslam ülkesinde suskunluk, bir vurdumduymazlık var. Bu insanın söylediği çok güzel. Hastaneler köprüler yaptık. Bütün bunlarla biz Türkiye’de maddi kalkınmayı gerçekleştirdik. herkes daha kolay işine gidiyor, hastaneye, eğitime gidiyor. Belediye hizmetlerimiz fevkalade. bunlar maddi kalkınmadır. Elimize su dökecek başka iktidar yok. Bize olan duada başka bir şey var. Eğer İslam ümmeti, eğer onurlarını kaybettiklerini görüyorsa, mescitlerinin ayak pisliği ile pislendiğini görüyorsa, bir Müslüman Türkiye başbakanınına ‘İslam ümmetinin izzetidir’ diyorsa ne mutlu bize. Biz dünyadaki sadece 1,5 milyar Müslümanın değil, mazlum ve mağdur bütün insanların hamisiyiz. Haksızlığa uğrayan, dünyanın neresinde bir kitle varsa, hayırsever bir milletiz. Binlerce Ulucami cemaati, ‘Bizim izzetimiz oldunuz’ diyorsa, 12 yıllık iktidarımız helal hoş olsun” derken ağladı. Arınç’ı dinlerken Başbakan Davutoğlu’nun da gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bursa hem kurucu şehirdir, hem de kurtuluşun şehridir. İşgal yıllarında işgal güçleri burada Osmangazi türbesine postallarıyla girmişti. Bugün de bir barbar, Mescidi Aksa’ya botlarıyla girmeye kalktı. Nasıl Bursa halkı işgale izin vermediyse izzetli ve onurlu Filistinliler ve insanlık onlara izin vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi’nin türbesi kurtulduysa Mescidi Aksa bir gün kurtulacaktır. Her bir Müslümanın kalbinden zihninde mescidi aksa yaşar unutulmaz.

Kudüs bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir.
Dün Sayın Cumhurbaşkanımız bugün de ben Filistinli liderlerle görüştü. Kudüs ve Mescid-i Aksa için ne gerekiyorsa yapacağız.
Kudüs bize Hz. Ömer’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir. Herkes unutsa da Kudüs bizim davamız olmaya devam edecektir.
Kimse bize dönüp de Kudüs sizin davanız değildir diyemez. Kimse Kudüs’ün, Mekke’nin Medine’nin, Şam’ın, Bağdat’ın olduğu Ortadoğu’ya bataklık diyemez.
Burayı bataklık haline getiren İsrail’dir."

“Türkiye’yi 2023’e kadar nasıl inşa ederiz”in planlamasını yapmaya başladık.
Bursa’ya bizim dönemimizde 48 milyon fidan dikmişiz. Öğrencilere 54 milyon bedava kitap dağıtmışız.
Çok kapsamlı ekonomik programı ilan ettik. Dün sadece 9 programı açıkladık. 16 tane daha açıklayacağız.
Öylesine bir kalkınmayı Türkiye’nin her yerine yayalım ki Bursa da bununla birlikte gelişsin.
Körfez geçiş köprüsüyle beraber bir anlamda İstanbul ile Bursa’yı birbirine bağlayacağız. Bursa-İstanbul arası 3 saatten 1 saate inecek… Öyle olacak ki, insanlar Bursa’da yaşayıp İstanbul’da çalışabilecek.
Körfez köprüsüyle İstanbul-İzmir arası 9 saate inecek…" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli göçmenlere Antalya yasağı!

SONRAKİ HABER

Kolin ve Yırca’da paramiliter sermaye hareketliliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...